Academy_overzicht cursussen (3)

Wil je kinderen hun emoties beter begrijpen?

Wil je leren hoe je kinderen kunt helpen hun emoties te reguleren?

Dan is de online cursus 'Emoties bij kinderen' echt iets voor jou!

Dagelijks ervaren we emoties: fijne emoties maar soms ook negatieve emoties. En dat geldt ook voor kinderen. Alleen hebben zij nog geen jarenlange ervaring kunnen opbouwen in het omgaan met die emoties. Daarvoor hebben ze ons, volwassenen, nodig om hun te leren hun emoties beter te begrijpen, te benoemen en er mee te leren omgaan.

Deze online cursus heeft tot doel je inzichten te geven in welke emoties er zijn die kinderen zoal ervaren en op welke manier je kinderen kunt helpen hun emoties te benoemen, begrijpen en er meer te leren omgaan. Deze cursus is geen opvoedkundige cursus maar wel eentje die je zal helpen om een beter inzicht in de emoties van kinderen (en mogelijks ook van jezelf te krijgen).

Verwacht geen ellenlange theorieën. Ik leg de dingen eenvoudig uit, zodat je er concreet mee aan de slag kan. Het werkboek is er ter ondersteuning zodat je de theorie nog beter in praktijk kunt omzetten.

VOOR WIE IS DEZE TRAINING?

Deze online cursus is bedoeld voor:

 • ouders en leerkrachten die kinderen en hun emoties beter willenbegrijpen;
 • ouders en leerkrachten die bereid zijn om naar zichzelf te kijken.

Twijfel je nog? Stuur gerust een mailtje met je vragen. We beantwoorden deze met veel plezier.

ONLINE CURSUS 'EMOTIES BIJ KINDEREN'

Na betaling krijg je onmiddellijk toegang tot je persoonlijke Zonnekind Academy. Je kan meteen aan de slag gaan.

 • Zonnekind Academy: een online leeromgeving

  Na je inschrijving ontvang je een mail met je login en paswoord. Deze geven je onmiddellijk toegang tot je persoonlijke Zonnekind Academy waarin alle materialen voor je klaar staan.

  Je bepaalt zelf je studietempo. Je behoudt levenslang toegang tot je Academy.

  Als er updates zijn van de video's, het werkboek of de documenten dan wordt dit automatisch en gratis aan je Zonnekind Academy toegevoegd. We brengen je hiervan op de hoogte via email.

 • Video's

  Jouw training is opgebouwd uit 3 modules die op hun beurt weer een aantal lessen omvatten.

 • Reflectievragen

  De bedoeling van de Reflectievragen is om je aan het werk te zetten met de gegevens die je geleerd hebt.

  Je kan je antwoorden uploaden in de Zonnekind Academy. Jouw trainer geeft je hierover snel persoonlijk feedback.

 • Vooruitgang

  Meten is weten. De Academy houdt voor jou je vooruitgang met de cursus bij. 

  Nadat je een les hebt afgewerkt, kan je deze als voltooid aanduiden. Je gaat dan automatisch naar de volgende les.

  Jouw trainer houdt echter ook een oogje in het zeil en het kan dus zijn dat je eens een aanmoedigingsmailtje ontvangt om je een duwtje vooruit te geven.

  Mocht je ooit vastlopen, kan je steeds een mailtje sturen naar welkom@tzonnekind.com en helpen we je zo snel mogelijk verder.

 • Werkboek

  Bij deze online training hoort een uitgebreid werkboek van meer dan 50 pagina's met werkblaadjes en printables om mee aan de slag te gaan.

 • Deelnamecertificaat

  Van zodra je ALLE modules gevolgd hebt en de Reflectievragen hebt ingestuurd, krijg je het deelnamecertificaat in je mailbox.

  Jij bepaalt welke tijd je hierover doet. We kunnen alleen maar aanraden om de training binnen een korte periode af te ronden. Zo ga je het snelst resultaat behalen.

Even Voorstellen Ik ben...Vanessa Lauwers | Kind & Jongerencoach

Enthousiastelinge, unicornbeliever en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten.

De afgelopen 15 jaar heb ik de kans gehad om meer dan 900 professionals (privé en onderwijs sector) te mogen trainen en nieuwe inzichten te geven in onder meer de belevingswereld van het kind.

Mijn inspiratie haal ik uit de meer dan 500 kinderen die de afgelopen vijf jaren persoonlijke coaching kregen of een training volgde. Als trotse trainer binnen het Zitdazo-team en licentiehouder van het 'Friends Resilience' programma, wil ik deze unieke kennis en ervaring delen met anderen. Omdat we samen kinderen de ondersteuning kunnen geven die ze verdienen en zo te bloeien, groeien en zich te ontwikkelen. In de klas en daarbuiten.

Als kind & jongerencoach begeleid ik vaak ook kinderen of jongeren die het niet gemakkelijk hebben om met hun emoties om te gaan. Vaak ontbreekt het hun omgeving aan kennis om met die emoties om te gaan. Zo kwam het idee voor deze online cursus. Als ouder en/of leerkracht is het belangrijk om de emoties van het kind te begrijpen om er vervolgens op een juiste manier op te reageren.

Ik wil kinderen laten stralen en ervoor zorgen dat het voor hun in de klas ook leuk kan zijn. Het is uit mijn jarenlange expertise in de begeleiding van kinderen dat ik deze training ontwikkelde. Ik wil dat leerkrachten (en andere professionals al dan niet uit het onderwijs) ontdekken hoe je met slechts enkele kleine, simpele veranderingen kinderen kunt helpen hun emoties te reguleren.

WAT JE IN DEZE ONLINE CURSUS GAAT LEREN

GESPREID OVER 3 MODULES

Emoties bij kinderen

Doorheen de 3 modules ga je leren wat emoties zijn en hoe deze invloed hebben op het gedrag van kinderen.

 • welkom

  In de welkom module kom je te weten wat de cursus inhoudt, hoe je te werk moet gaan en andere praktische informatie om goed van start te gaan.

 • Verkenningsfase

  De verkenningsmodule leert je wat emoties zijn en het verschil met gevoelens.

 • Omgaan met emoties

  Je ontdekt hoe emoties zich ontwikkelen en hoe jij kinderen kunt helpen hun emoties beter te begrijpen en hoe ze kunnen reageren.

 • Basisemoties

  Welke basisemoties zijn? Do's en don'ts bij elke basisemoties zodat je kinderen kunt begeleiden om op een fijne manier met emoties om te gaan.

 • Emotieregulatie in de klas

  Emotieregulatie is één van de executieve functies. Deze module geeft je inzichten om op een andere manier te reageren in de klas en hoe kinderen leren hun emoties te reguleren.

Betalingen.png

Schrijf je nu in ! Na betaling krijg je onmiddellijk toegang tot je cursus in de Zonnekind Academy

€ 87,-

Inclusief 21% btw. 

Betalingen.png

VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe werkt een online Academy?

Van zodra je je inschrijving en betaling voltooit hebt, krijg je automatisch een mail toegestuurd met daarin je login gegevens en een paswoord.

Je surft naar www.tzonnekindacademy.com, je logt in en je hebt onmiddellijk toegang tot je volledige opleiding (tenzij het anders aangegeven staat). 

Je doorloopt op je tempo de verschillende modules en lessen.

De werkdocumenten zijn in pdf formaat dus deze kan je eenvoudig printen en gebruiken.

Je voltooit de cursus binnen de tijd die jij wenst. Het kan wel eens gebeuren dat we je een mailtje sturen om je aan te moedigen als we merken dat er een langere periode inactiviteit is geweest.

Ik heb het nu te druk, moet ik dan wel meedoen?
Ja, heel makkelijk zelfs, omdat je het op je eigen moment, in je eigen tempo volgt. Op de plek(ken) die jij prettig vindt. Daarnaast is iedere module onderverdeeld in verschillende lessen waardoor je de cursus ook in delen kunt volgen. Op je tablet, telefoon of computer.
Is deze online training alleen voor leerkrachten?

Je kan deze online training over faalangst ook volgen als je een andere professional bent binnen het onderwijsnet: zorgleerkracht, zorgcoördinator, ondersteuner enz. 

Ben je kindercoach of een andere professional die met kinderen werkt; ook dan kan deze training interessant voor je zijn. Neem gerust even met ons contact op om te kijken of de training aan je verwachtingen zal voldoen.

De online training geeft de nodige inzichten in wat faalangst is en hoe je kinderen kunt ondersteunen en ervoor zorgen dat faalangst in een klasomgeving tot een minimum kan herleid worden.

IS het alleen maar theorie?

Neen helemaal niet! Veel van wat ik je leer over faalangst komt in de vorm van video's en voorbeelden. Praktijk en theorie gecombineerd, en heel toepasbaar door het werkboek dat bij deze training hoort. Ook de reflectievragen zijn er om je te helpen het geleerde in de praktijk te zetten.

Wat als ik een volgende training aankoop?

Bij elke nieuwe aankoop van een training of masterclass wordt deze toegevoegd aan je persoonlijke Zonnekind Academy. Waarvoor enkel jij een login en paswoord hebt ontvangen.

Na ontvangst van je betaling, wordt de training of masterclass onmiddellijk aan je Zonnekind Academy toegevoegd. Je hoeft dus geen dagen te wachten om te mogen starten.

Je kan er meteen invliegen.

Geef je ook 1 op 1 begeleiding?

Bij deze training hoort geen persoonlijke 1 op 1 begeleiding. Indien je hier nood aan hebt; neem dan contact met ons op via welkom@tzonnekind.com

Wat heb ik nodig om deze training te volgen?

Je hebt een pc nodig (smartphone werkt ook, maar je haalt er het meeste uit als je met een pc werkt) en een internet verbinding.

Je ontvangt via mail de nodige inloggegevens en daarmee heb je toegang tot je eigen online Zonnekind Academy. Je hebt levenslang toegang dus je kan zo veel kijken en luisteren als je wilt.

Komen alle lessen ineens vrij?

Ja; tenzij anders aangegeven. 

Bij startup opleidingen starten we gewoonlijk wel van een "lege" Academy en wordt deze systematisch aangevuld met les en werkmateriaal.

Nornaal gezien krijg je direct toegang tot alle lessen. Zodat je ook echt op jouw tempo kunt werken. De een doet het in 2 weken en de ander in 2 jaar en alles daar tussenin. Iedere les bevat video’s, reflectievragen en je hebt ook een werkboek waarmee je aan de slag kunt op je eigen plek in je eigen tempo.

Heb je vragen? Email ons gerust

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
DISCLAIMER: We stellen al onze trainingen en materialen met heel veel liefde en aandacht samen Speciaal voor jou. Dat jij deze kunt gaan inzetten in het dagelijkse leven en het hopelijk een leerrijke ervaring vindt. De resultaten van een training zijn geheel afhankelijk van jouw inzet, jouw capaciteiten, waar je staat in jouw leven en niet te vergeten jouw intentie om het beste uit jezelf en je leven/klas/kind/omgeving te halen. Wij zijn hier om jou de beste tools, formules en strategieën te geven om jou daar te brengen waar jij naartoe wil maar uiteindelijk zijn dit alleen maar handvatten. JIJ moet ze gaan gebruiken en vertalen naar jouw omgeving om de resultaten te behalen. Want wat heb je aan mooie hardloopschoenen als je van plan bent om op de bank te blijven hangen? Wees je bewust dat niets op deze pagina of welke van onze websites en e-mails dan ook resultaten beloven of garanderen. Veel succes!

© 2021 't Zonnekind | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring