Academy_overzicht cursussen (5)

Ontdek de kracht van Executieve functies en leer je leerlingen wat zelfsturing is

HERKENBAAR IN JOUW KLAS?

 • Heeft een leerling het moeilijk om zijn/haar beurt af te wachten?
 • Wordt een leerling snel boos als hij/zij een spel verloren heeft?
 • Heeft een leerling de neiging tot uitstelgedrag?
 • Heeft een leerling het lastig om met taakjes te starten?
 • Struggelt een leerling soms om verantwoordelijkheid voor eigen gedrag te nemen?

Al deze vragen houden rechtstreeks verband met de executieve functies

Je hebt er vast wel eens van gehoord: executieve functies. Je weet wel, die functies die ervoor zorgen dat je op je beurt kunt wachten en kunt bedenken welke spullen je nodig hebt als je een werkje gaat maken. En dan weet je ook hoe lastig dit kan zijn voor jonge kinderen. Het is belangrijk om met kinderen en tieners te werken aan het ontwikkelen en versterken van hun executieve functies.

Wil jij aan de slag met het versterken van de executieve functies van jouw leerlingen? Dan is de online training 'Executieve functies in de klas' echt iets voor jou!

Als leerkracht wil je tegemoetkomen aan de onderwijsbehoeften van je leerlingen. Je wilt hier in je lessen rekening mee houden door effectief les te geven, je pedagogische vaardigheden in te zetten en je vakinhoudelijke kennis toe te passen.

In de bomvolle klassen en met veel zaken die je aandacht vragen valt dat niet altijd mee.

Je ziet sommige van je leerlingen onder een niveau presteren dat je van hen mag verwachten. Ze zijn snel afgeleid, hebben moeite met plannen en organiseren, ze kunnen hun emoties slecht reguleren en lijken soms continu in strijd met zichzelf en hun omgeving.

Executieve functies zijn belangrijke voorwaarden voor schoolsucces en dan doel je niet alleen op een zo hoog mogelijk schooladvies, maar ook op lekker in je vel zitten en je begrepen voelen door je omgeving.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN DEZE CURSUS?

Deze online cursus over executieve functies is een VOLWAARDIGE OPLEIDING. Je krijgt toegang tot je persoonlijke Zonnekind Academy en daar vind je meteen alle video's en materialen om mee aan de slag te gaan.

In deze online cursus ontdek je de verschillende executieve functies, hoe jij als leerkracht/ondersteuner of andere (onderwijs) professional executieve functies helpt ontwikkelen bij jouw leerlingen en krijg je bruikbare tools in handen om al jouw opgedane kennis in te zetten en te genieten van de ontwikkeling die jouw leerlingen doormaken!

Je leert tijdens de cursus de functies bij je leerlingen te ontdekken en je krijgt praktische tools om deze functies concreet aan te spreken tijdens je lessen. Kinderen die sterke executieve vaardigheden ontwikkelen, hebben meer controle over hun eigen werk en presteren beter. Dit draagt bij aan een zeker en blij gevoel.

ALLEEN MAAR THEORIE?

NEEN! Je krijgt een theoretisch kader, dat kan ook niet anders maar daarnaast krijg je heel veel bruikbare tips en materialen om in jouw klas aan de slag te gaan. Materialen die door ons werden ontwikkeld en je dus nergens anders gaat vinden.

Praktijk is heel belangrijk. Aan de hand van Reflectievragen dagen we je uit om aan de slag te gaan. Jouw antwoorden kan je uploaden in de Zonnekind Academy. Je krijgt persoonlijke feedback van je trainer.

PRAKTISCH

Na inschrijving krijg je automatisch een mail toegestuurd met je login en paswoord. Heb je al een Zonnekind Academy dan wordt deze cursus hieraan toegevoegd.

Van zodra je bent ingelogd kan je meteen beginnen. De lessen (video's) staan voor je klaar. Je kan tevens de hand outs van de presentaties downloaden (en afdrukken indien je dat wenst). Ook het werkboek dat maar liefst 100 pagina's dik is, kan je downloaden (en printen indien gewenst).

Je studeert op je eigen tempo: wanneer en waar het jou uitkomt.

De Reflectievragen zijn er om je te helpen het geleerde ook effectief te gaan toepassen. Je gebruikt hiervoor het Word document dat je in de Academy vindt. Je beantwoordt de vragen en dan kan je het document uploaden in je Academy naar je trainer. Deze kijkt het na en geeft je feedback indien nodig.

VOORWAARDEN CERTIFICAAT

Je ontvangt een deelnamecertificaat indien:

 • je ALLE Reflectievragen hebt beantwoord, ingestuurd en gecorrigeerd hebt
 • je ALLE lessen gevolgd hebt
 • je de EINDOPDRACHT maakt en inlevert. Ook hier krijg je feedback van je trainer.

DOEL VAN DE TRAINING?

Het doel dat we graag willen bereiken is dat jij als leerkracht of onderwijsprofessional weet welke de executieve functies zijn maar dat je je ook bewust bent van de kracht van deze executieve functies en dat je ze ten volle gaat benutten om zo het werkelijke potentieel van je leerlingen te "unlocken". Samen laten we de kinderen stralen!

VOOR WIE IS DEZE TRAINING?

Deze training is geschikt voor leerkrachten, ondersteuners, zorgcoördinatoren, (ortho)pedagogen, logopedisten enz. Professionals binnen en buiten het onderwijsnetwerk.

Geschikt voor kleuter, lager en secundair onderwijs maar ook leerkrachten uit het Buitengewoon Onderwijs zullen vast en zeker een meerwaarde vinden in deze training.

Opgelet: ben je al héél intensief aan de slag met EF in jouw klas of school, neem dan even contact met ons op zodat we kunnen zien dat je wel degelijk een toegevoegde waarde uit deze training kunt halen.

Daarnaast kunnen we deze training voor jouw schoolteam aanpassen (bv. voor een pedagogische studiedag) Neem voor meer informatie en overleg contact op met ons.

PRIJS

Voor 177€ volg je de online cursus en krijg je er het uitgebreide werkboek van maar liefst 100 pagina's er bovenop. Zo kan je meteen aan de slag gaan met de EF in jouw klas.

Wat anderen over deze cursus zeggen

Veel praktische tips, de theorie, hoe we het in de klas kunnen toepassen. Maar ook de theoretische achtergrond, de spelletjes die je kan gebruiken. Er worden tips en tricks gegeven, de spelletjes, ... alles wordt direct heel concreet. Ook de extra module van Juf Ellen omdat dit echt heel concreet werd.
 
Het is een mooie mix van concreet en theorie. De reflectievragen doe je ook echt al nadenken over hoe je in de klaspraktijk kan omgaan met de EF of waar je nog meer kan op letten.
 
Het was een zeer interessante, leerrijke cursus. Er worden heel veel praktische tips gegeven, die je echt direct kan toepassen tijdens de lessen/in de klas. De spelletjes die worden aangereikt om de EF te trainen komen ook zeker van toepassing.
 
- Sophie Haemels, Leerkracht BuSo
 

Meer inzicht in de EF en hoe je herkent dat ze minder ontwikkeld zijn. Ik vond het zeer interessant om bruikbare tips te krijgen van Vanessa.

Ik maak gebruik van wat ik heb bijgeleerd om dit ook te observeren bij mijn leerlingen. Ik wil ook graag concreet aan de slag om de inhibitie te versterken met de tips die ik vandaag heb bijgeleerd dit opnemen in onze wekelijkse zorgles.

Dit was een zeer waardevolle training die me veel inzichten heeft gegeven en handvaten heeft aangereikt. Ik hoop hiermee een degelijke aanpak in onze school te kunnen helpen uitwerken. Dank je wel!

Hilde, leerkracht

De cursus geeft heel duidelijke informatie over alle executieve functies, maar vooral super praktische tips om er in de klas effectief mee aan de slag te gaan. Het was net de cursus waar ik naar op zoek was!
 
- Els Reekmans, Ondersteuner
 

Jouw trainers even voorstellen Ik ben...Vanessa Lauwers | Trainer | Founder 't Zonnekind

Enthousiastelinge, unicornbeliever en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten.

De afgelopen 15 jaar heb ik de kans gehad om meer dan 900 professionals (profit en non-profit sector) te mogen trainen en nieuwe inzichten te geven in onder meer de belevingswereld van het kind. Mijn inspiratie haal ik uit de meer dan 150 kinderen die de afgelopen vier jaren persoonlijke coaching kregen op een training volgde. 

Ik wil kinderen laten stralen en ervoor zorgen dat het voor hun in de klas ook leuk kan zijn. Het is uit mijn jarenlange expertise in de begeleiding van kinderen en de samenwerking met onderwijsprofessionals dat deze training tot stand kwam.

Ik wil dat leerkrachten (en andere professionals uit het onderwijs) ontdekken welke kracht de executieve functies hebben als je ze op de juiste manier tot ontwikkeling laat komen.

Als leerkracht heb je wel een theoretisch kader nodig: dat krijg je zeker in deze online training maar ook heel veel voorbeelden en bruikbaar tools om mee in de klas aan de slag te gaan. Deze training geeft je een houvast als leerkracht als het op executieve functies aankomt.

Jouw trainers even voorstellen Ik ben...Ellen Merckx | Enthousiaste Leerkracht

Ik sta al sinds 2001 voor de klas en al sinds 2002 in de derde graad van het basisonderwijs in een school in Boom. Enkele jaren geleden heb ik een burn-out gehad: ik vroeg me steeds meer en meer af of het onderwijs iets voor mij was. De kids: ja – de manier van aanpak: nee! We zijn dan met onze school een andere weg ingeslagen: co-teaching. Dit is nu mijn 4de schooljaar en ik ga terug met veel energie en ‘goesting’ werken.

We werken heel zelfsturend in de klas: zelf een planning maken, zelf beslissen of ze instructie nodig hebben, … Om hen en ons hierbij te helpen, hebben we sinds 2 jaar de executieve functies ingevoerd in de klas. Dankzij deze functies gaan leerlingen onder andere meer verantwoordelijkheid nemen voor hun werk en daden, leren ze plannen en leren ze zichzelf te evalueren en bij te sturen. Kortom: allemaal vaardigheden die in het latere leven essentieel zijn.

Jouw trainers even voorstellen Ik ben... Gwen Hugens | Specialiste Executieve Functies

Zelf mocht ik meedoen aan het onderzoek van Odisee - het vervolg op Zet je EF bril op van kleuters, maar dan nu voor de lagere school.

Ik mocht intensief meewerken met de auteur van het boek Groeien in executieve functies Hoe? Zo! van Catherine Malfait, heb al verschillende lezingen gevolgd , tevens over groeimindset.

Ik ben ondersteuner en begeleid leerkrachten in scholen bij de invulling van EF in de klas. Hoe zij als rolmodel bepaalde zaken kunnen doen om kinderen te begeleiden in het leerproces...

WAT JOUW PERSOONLIJKE ZONNEKIND ACADEMY TE BIEDEN HEEFT

Na betaling krijg je onmiddellijk toegang tot je Zonnekind Academy. Je kan dus meteen aan de slag gaan.

 • Online leeromgeving

  Na je inschrijving ontvang je een mail met je login en paswoord. Deze geven je toegang tot je persoonlijke Zonnekind Academy.

  Deze cursus staat voor je klaar dus je kan onmiddellijk aan de slag gaan.

  Je bepaalt zelf je studietempo. Je hebt onbeperkt toegang tot je Academy en cursussen.

 • Video's

  Deze cursus is opgebouwd uit 5 modules (22 lessen) en 2 bonusmodules. Goed voor maar liefst 9 uren! videomateriaal.

  De video's werden live opgenomen wat het gevoel verhoogt dat je er zelf ook 'echt' bij bent. 

 • Reflectievragen

  Bij de meeste lessen horen Reflectievragen. De bedoeling van deze vragen is om jou aan het werk te zetten met de gegevens die je net geleerd hebt.

  De antwoorden upload je in de Zonnekind Academy zodat je trainer de opdrachten kan nakijken en indien nodig je feedback geven.

 • Vooruitgang

  Meten is weten. De Academy houdt voor jou je vooruitgang met de cursus bij. Nadat je een les hebt afgewerkt, duid je deze als voltooid aan. Je gaat automatisch naar de volgende les.

  Mocht je ooit vastlopen, kan je steeds een mailtje sturen naar welkom@tzonnekind.com en helpen we je zo snel mogelijk verder.

 • Werkboek

  Bij deze online cursus hoort een uitgebreid werkboek van maar liefst 100 pagina's. Bruikbare materialen waar je onmiddellijk aan de slag mee kunt gaan! 

 • Deelnamecertificaat

  Van zodra je ALLE lessen gevolgd hebt, ALLE Reflectievragen hebt ingestuurd en de praktische eindoefening hebt ingeleverd, krijg je het deelnamecertificaat in je mailbox.

  Jij bepaalt welke tijd je hierover doet. We raden je echter wel aan om de training binnen een korte periode af te ronden. Zo ga je het snelst resultaat behalen.

  Wij geven je alle tools en kennis rond Executieve Functies die je nodig hebt om mee aan de slag te gaan. Het succes ligt in jouw handen. Als je er echt mee aan de slag gaat, zal je snel een verschil bij je leerlingen merken. Doe je er verder niets mee, tja dan gaat er natuurlijk ook niets veranderen. Neem dus het heft in handen.

Wat je in de online cursus 'Executieve functies in de klas' leert...

De onderwerpen zijn verspreid over 5 modules en 2 bonusmodules. In totaal 24 lessen en goed voor 9 uren leerstof. 

MODULE #1

Executieve functies: de verkenningsfase

In deze module leer je hoe en wanneer de EF zich ontwikkelen en hoe bijvoorbeeld trauma en kansarmoede een impact hebben op deze ontwikkeling. Je ontdekt onder meer:

 • wat EF en zelfsturing met elkaar te maken hebben
 • hoe EF zich ontwikkelen
 • wat het belang van EF is

MODULE #2

Maak kennis met de Executieve functies

In deze module gaan we ELKE executieve functie heel uitgebreid onder de loep nemen. Voor elke EF leer je:

 • wat, wanneer en waarom over deze EF
 • Goede versus zwakke EF
 • Hoe je deze EF kunt versterken
 • Welke spelvormen je kunt inzetten om de EF te ontwikkelen

MODULE 3

De leerkracht als EF coach

Deze module leert je hoe je je klas EF vriendelijk kunt maken. We besteden ook aandacht aan hoe je de EF kunt inbouwen in de beoordelingen en feedback die je aan leerlingen geeft.

 • Het goede voorbeeld
 • De inrichting van een EF vriendelijke klas
 • Coachproces
 • Feedback geven

MODULE #4

Zelf aan de slag met de executieve functies

In deze module ontdek je hoe je de executieve functies effectief in een klasomgeving kunt gaan inzetten.

 • praktische tools om in te zetten in de klasomgeving

MODULE 5

Buitengewoon speciaal

In deze module hebben we aandacht voor de ontwikkeling van de executieve functies bij kinderen met ADHD en bij kinderen met Autisme.

START VANDAAG MET DE ONLINE TRAINING 'EXECUTIEVE FUNCTIES IN DE KLAS'

Academy_overzicht cursussen (5)
 • Je weet welke executieve functies er zijn
 • Je weet hoe je elk van deze executieve functies kunt versterken
 • Je bent in staat om aanpassingen doen in je eigen onderwijspraktijk om bij leerlingen executieve functies te versterken
 • Je kunt een plan van aanpak maken om gericht aan specifieke executieve functies bij een leerling of een groepje leerlingen te gaan werken
 • Je weet welke tools je kunt inzetten om je plan van aanpak te laten slagen
 • Je weet hoe je zwakke executieve functies kunt stimuleren.

Ik schrijf me in en krijg onmiddellijk toegang tot mijn cursus. Prijs:

197 €

Inclusief 21% btw.

Betalingen.png

VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe werkt een online Academy?

Van zodra je je inschrijving en betaling voltooit hebt, krijg je automatisch een mail toegestuurd met daarin je login gegevens en een paswoord.

Je surft naar www.tzonnekindacademy.com, je logt in en je hebt onmiddellijk toegang tot je volledige opleiding (tenzij het anders aangegeven staat). 

Je doorloopt op je tempo de verschillende modules en lessen.

De werkdocumenten zijn in pdf formaat dus deze kan je eenvoudig printen en gebruiken.

Je voltooit de cursus binnen de tijd die jij wenst. Het kan wel eens gebeuren dat we je een mailtje sturen om je aan te moedigen als we merken dat er een langere periode inactiviteit is geweest.

Ik heb het nu te druk, moet ik dan wel meedoen?
Ja, heel makkelijk zelfs, omdat je het op je eigen moment, in je eigen tempo volgt. Op de plek(ken) die jij prettig vindt. Daarnaast is iedere ,odule  onderverdeeld in verschillende lessen waardoor je de les ook in delen kunt volgen. Op je tablet, telefoon of computer. 
Is deze online training alleen voor leerkrachten?

De online training kan ook gevolgd worden bijvoorbeeld zorgcoördinatoren, onderwijsassistenten, orthopegagogen, logopedisten enz.

Twijfel je of deze training mogelijks iets voor jou is? Stuur ons dan een mailtje en dan kijken we of deze online training voor jou een meerwaarde kan hebben.

Wat als ik een volgende training aankoop?

Bij elke nieuwe aankoop van een training of masterclass wordt deze toegevoegd aan je persoonlijke Zonnekind Academy. Waarvoor enkel jij een login en paswoord hebt ontvangen.

Na ontvangst van je betaling, wordt de training of masterclass onmiddellijk aan je Zonnekind Academy toegevoegd. Je hoeft dus geen dagen te wachten om te mogen starten.

Je kan er meteen invliegen.

Komen alle lessen ineens vrij?
Ja. Je krijgt direct toegang tot alle lessen. Zodat je ook echt op jouw tempo kunt werken. De een doet het in 2 weken en de ander in 2 jaar en alles daar tussenin. Iedere les bevat video’s, opdrachten en een werkboek waarmee je aan de slag kunt op je eigen plek in je eigen tempo.
 
Heb je je echter ingeschreven voor een startup training, dan zal je Academy "leeg" zijn aan het begin. De Academy zal systematisch aangevuld worden met beeld en werkmaterialen.
 
Wanneer je eenmaal hebt deelgenomen aan de onlinetraining ‘Executieve functies in de klas’, heb je in principe jouw hele leven toegang tot de lessen. Je kunt dus ook een jaar later alles nog eens terug kijken. Mochten er op een later moment nieuwe onderdelen bijkomen dan krijg je daar ook toegang toe.
 
Krijg ik een certificaat?
Ja. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je:
* alle modules en lessen gevolgd te hebben;
* alle Reflectievragen ingestuurd te hebben;
* de eindoefening gemaakt te hebben en ingestuurd.
Als aan deze voorwaarden voldaan is, dan sturen we jouw deelnamecertificaat aan deze cursus op per mail.
 

HEB JE NOG VRAGEN? MAIL ONS GERUST

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
DISCLAIMER: We stellen al onze trainingen en materialen met heel veel liefde en aandacht samen Speciaal voor jou. Dat jij deze kunt gaan inzetten in het dagelijkse leven en het hopelijk een leerrijke ervaring vindt. De resultaten van een training zijn geheel afhankelijk van jouw inzet, jouw capaciteiten, waar je staat in jouw leven en niet te vergeten jouw intentie om het beste uit jezelf en je leven/klas/kind/omgeving te halen. Wij zijn hier om jou de beste tools, formules en strategieën te geven om jou daar te brengen waar jij naartoe wil maar uiteindelijk zijn dit alleen maar handvatten. JIJ moet ze gaan gebruiken en vertalen naar jouw omgeving om de resultaten te behalen. Want wat heb je aan mooie hardloopschoenen als je van plan bent om op de bank te blijven hangen? Wees je bewust dat niets op deze pagina of welke van onze websites en e-mails dan ook resultaten beloven of garanderen. Veel succes!

© 2021 't Zonnekind | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring