Deze online training is beschikbaar vanaf 15 maart 2021. Je kan je vanaf nu op de Wachtlijst zetten om voor de officiële lancering een uniek aanbod in je mailbox te krijgen.

Academy_overzicht cursussen (5)

Ontdek de kracht van Executieve functies en leer je leerlingen wat zelfsturing is

HERKENBAAR IN JOUW KLAS?

 • Heeft een leerling het moeilijk om zijn/haar beurt af te wachten?
 • Wordt een leerling snel boos als hij/zij een spel verloren heeft?
 • Heeft een leerling de neiging tot uitstelgedrag?
 • Heeft een leerling het lastig om met taakjes te starten?
 • Struggelt een leerling soms om verantwoordelijkheid voor eigen gedrag te nemen?

Al deze vragen houden rechtstreeks verband met de executieve functies

Je hebt er vast wel eens van gehoord: executieve functies. Je weet wel, die functies die ervoor zorgen dat je op je beurt kunt wachten en kunt bedenken welke spullen je nodig hebt als je een werkje gaat maken. En dan weet je ook hoe lastig dit kan zijn voor jonge kinderen. Het is belangrijk om met kinderen en tieners te werken aan het ontwikkelen en versterken van hun executieve functies.

Wil jij aan de slag met het versterken van de executieve functies van jouw leerlingen? Dan is de online training 'Executieve functies in de klas' echt iets voor jou!

Als leerkracht wil je tegemoetkomen aan de onderwijsbehoeften van je leerlingen. Je wilt hier in je lessen rekening mee houden door effectief les te geven, je pedagogische vaardigheden in te zetten en je vakinhoudelijke kennis toe te passen.

In de bomvolle klassen en met veel zaken die je aandacht vragen valt dat niet altijd mee.

Je ziet sommige van je leerlingen onder een niveau presteren dat je van hen mag verwachten. Ze zijn snel afgeleid, hebben moeite met plannen en organiseren, ze kunnen hun emoties slecht reguleren en lijken soms continu in strijd met zichzelf en hun omgeving.

Executieve functies zijn belangrijke voorwaarden voor schoolsucces en dan doel je niet alleen op een zo hoog mogelijk schooladvies, maar ook op lekker in je vel zitten en je begrepen voelen door je omgeving.

WAT JE MAG VERWACHTEN VAN DEZE TRAINING

Deze online training over executieve functies is een VOLWAARDIGE OPLEIDING. Je krijgt toegang tot je persoonlijke Zonnekind Academy en daar vind je meteen alle video's en materialen om mee aan de slag te gaan.

In deze online training ontdek je de verschillende executieve functies, hoe jij als leerkracht executieve functies helpt ontwikkelen bij jouw leerlingen en krijg je bruikbare tools in handen om al jouw opgedane kennis in te zetten en te genieten van de ontwikkeling die jouw leerlingen doormaken!

Je leert tijdens de training de functies bij je leerlingen te ontdekken en je krijgt praktische tools om deze functies concreet aan te spreken tijdens je lessen. Kinderen die sterke executieve vaardigheden ontwikkelen, hebben meer controle over hun eigen werk en presteren beter. Dit draagt bij aan een zeker en blij gevoel.

ALLEEN MAAR THEORIE?

NEEN! We bieden je vast en zeker een theoretisch kader, dat kan ook niet anders maar daarnaast ga je heel veel bruikbare tips en materialen krijgen om in jouw klas mee aan de slag te gaan. Materialen die door ons werden ontwikkeld en je dus nergens anders gaat vinden.

Praktijk is heel belangrijk. Aan de hand van Reflectievragen dagen we je uit om aan de slag te gaan. Jouw antwoorden kan je uploaden in de Zonnekind Academy. Je krijgt persoonlijke feedback van je trainer.

VOORWAARDEN CERTIFICAAT

Je ontvangt een deelnamecertificaat indien:

 • je ALLE Reflectievragen hebt beantwoord, ingestuurd en gecorrigeerd hebt
 • je ALLE lessen gevolgd hebt
 • je de EINDOPDRACHT maakt en inlevert. Ook hier krijg je feedback van je trainer.

DOEL VAN DE TRAINING?

Het doel dat we graag willen bereiken is dat jij als leerkracht of onderwijsprofessional weet welke de EF zijn maar dat je je ook bewust bent van de kracht van deze EF en dat je ze ten volle gaat benutten om zo het werkelijke potentieel van je leerlingen te "unlocken". Samen laten we de kinderen stralen!

VOOR WIE IS DEZE TRAINING?

In de training kijken we hoe je hier als leraar, ondersteuner, zorgcoördinator, orthopedagoog enz. het beste mee om kan gaan.

Geschikt voor kleuter, lager en secundair onderwijs maar ook leerkrachten uit het Buitengewoon Onderwijs zullen vast en zeker een meerwaarde vinden in deze training.

Opgelet: ben je al héél intensief aan de slag met EF in jouw klas of school, neem dan even contact met ons op zodat we kunnen zien dat je wel degelijk een toegevoegde waarde uit deze training kunt halen.

Daarnaast kunnen we deze training voor jouw schoolteam aanpassen. Neem voor meer informatie en overleg contact op met ons.

Jouw trainers even voorstellen Ik ben...Vanessa Lauwers | Trainer | Founder 't Zonnekind

Enthousiastelinge, unicornbeliever en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten.

De afgelopen 15 jaar heb ik de kans gehad om meer dan 900 professionals (profit en non-profit sector) te mogen trainen en nieuwe inzichten te geven in onder meer de belevingswereld van het kind. Mijn inspiratie haal ik uit de meer dan 150 kinderen die de afgelopen vier jaren persoonlijke coaching kregen op een training volgde. 

Ik wil kinderen laten stralen en ervoor zorgen dat het voor hun in de klas ook leuk kan zijn. Het is uit mijn jarenlange expertise in de begeleiding van kinderen en de samenwerking met onderwijsprofessionals dat deze training tot stand kwam.

Ik wil dat leerkrachten (en andere professionals uit het onderwijs) ontdekken welke kracht de executieve functies hebben als je ze op de juiste manier tot ontwikkeling laat komen.

Als leerkracht heb je wel een theoretisch kader nodig: dat krijg je zeker in deze online training maar ook heel veel voorbeelden en bruikbaar tools om mee in de klas aan de slag te gaan. Deze training geeft je een houvast als leerkracht als het op executieve functies aankomt.

Jouw trainers even voorstellen Ik ben...Ellen Merckx | Enthousiaste Leerkracht

Ik sta al sinds 2001 voor de klas en al sinds 2002 in de derde graad van het basisonderwijs in een school in Boom. Enkele jaren geleden heb ik een burn-out gehad: ik vroeg me steeds meer en meer af of het onderwijs iets voor mij was. De kids: ja – de manier van aanpak: nee! We zijn dan met onze school een andere weg ingeslagen: co-teaching. Dit is nu mijn 4de schooljaar en ik ga terug met veel energie en ‘goesting’ werken.

We werken heel zelfsturend in de klas: zelf een planning maken, zelf beslissen of ze instructie nodig hebben, … Om hen en ons hierbij te helpen, hebben we sinds 2 jaar de executieve functies ingevoerd in de klas. Dankzij deze functies gaan leerlingen onder andere meer verantwoordelijkheid nemen voor hun werk en daden, leren ze plannen en leren ze zichzelf te evalueren en bij te sturen. Kortom: allemaal vaardigheden die in het latere leven essentieel zijn.

WAT JOUW PERSOONLIJKE ZONNEKIND ACADEMY TE BIEDEN HEEFT

Na betaling krijg je onmiddellijk toegang tot je Zonnekind Academy. Je kan dus meteen aan de slag gaan.

 • Online leeromgeving

  Na je inschrijving ontvang je een mail met je login en paswoord. Deze geven je onmiddellijk toegang tot je persoonlijke Zonnekind Academy.

  Je masterclass of training staat klaar en je kan meteen aan de slag gaan.

  Je bepaalt zelf je studietempo. Geen stress want je behoudt levenslang toegang tot je Academy.

  Als er updates zijn van de video's, het werkboek of de documenten dan wordt dit automatisch en gratis aan je Academy toegevoegd. We brengen je hiervan op de hoogte via email.

 • Video's

  Jouw training is opgebouwd uit verschillende modules met daarin heel wat lessen. 

  De video's werden live opgenomen wat het gevoel verhoogt dat je er zelf ook 'echt' bij bent. Je trainer is zelf ook in beeld om de verbinding te vergroten.

 • Reflectievragen

  De meeste lessen worden afgesloten met Reflectievragen.

  De bedoeling van deze vragen is om jou aan het werk te zetten met de gegevens die je net geleerd hebt.

  Je kan je antwoorden of praktijkervaring uploaden in de Zonnekind Academy. Jouw trainer geeft je hierover snel persoonlijk feedback via mail of telefoon. Uiteraard steeds alle privacy respecterend.

 • Vooruitgang

  Meten is weten. De Academy houdt voor jou je vooruitgang met de cursus bij. 

  Nadat je een les hebt afgewerkt, kan je deze als voltooid aanduiden. Je gaat dan automatisch naar de volgende les.

  Jouw trainer houdt echter ook een oogje in het zeil en het kan dus zijn dat je eens een aanmoedigingsmailtje ontvangt om je een duwtje vooruit te geven.

  Mocht je ooit vastlopen, kan je steeds een mailtje sturen naar welkom@tzonnekind.com en helpen we je zo snel mogelijk verder.

 • Facebook Community 'Zonnekind Academy'

  Je ontvangt een persoonlijke uitnodiging om toe te treden tot de gesloten en veilige Facebook groep van de Zonnekind Academy.

  In deze groep kan je vragen stellen en vooral van elkaar leren. Extra werkmaterialen en succeservaringen worden gedeeld. Maar soms ook hoe dat het niet gelukt is en ja het is uit onze fouten dat we leren.

 • Werkboek

  Bij deze online training hoort een uitgebreid werkboek van maar liefst xx pagina's.

  Inclusief alle downloads die je in de Academy aantreft: checklisten, printables en oefeningen voor in de klas, documenten. 

  Bruikbare materialen waar je onmiddellijk aan de slag mee kunt gaan! 

  Opgelet: op deze materialen staat copyright. Als de training betaald en gevolgd hebt, mag je deze documenten in jouw klasomgeving gebruiken. Wenst een collega hier ook gebruik van te maken? Verwijs deze dan even door naar deze pagina 🙂

 • Deelnamecertificaat

  Van zodra je ALLE lessen gevolgd hebt, ALLE Reflectievragen hebt ingestuurd en de praktische eindoefening hebt ingeleverd, krijg je het deelnamecertificaat in je mailbox.

  Jij bepaalt welke tijd je hierover doet. We raden je echter wel aan om de training binnen een korte periode af te ronden. Zo ga je het snelst resultaat behalen.

  Wij geven je alle tools en kennis rond Executieve Functies die je nodig hebt om mee aan de slag te gaan. Het succes ligt in jouw handen. Als je er echt mee aan de slag gaat, zal je snel een verschil bij je leerlingen merken. Doe je er verder niets mee, tja dan gaat er natuurlijk ook niets veranderen. Neem dus het heft in handen.

WAT JE ALLEMAAL GAAT LEREN

MODULE #1

Executieve functies: de verkenningsfase

In deze module leer je hoe en wanneer de EF zich ontwikkelen en hoe bijvoorbeeld trauma en kansarmoede een impact hebben op deze ontwikkeling. Je ontdekt onder meer:

 • wat EF en zelfsturing met elkaar te maken hebben
 • hoe EF zich ontwikkelen
 • wat het belang van EF is

MODULE #2

Maak kennis met de Executieve functies

In deze module gaan we ELKE executieve functie heel uitgebreid onder de loep nemen. Voor elke EF leer je:

 • wat, wanneer en waarom over deze EF
 • Goede versus zwakke EF
 • Hoe je deze EF kunt versterken

MODULE 3

Observatie en evaluatie van de EF

Deze module gaat je leren hoe je de EF in klas kunt observeren en hoe je je klas EF Vriendelijk kunt maken.

 • Observatie van EF in de klas
 • Kindgesprekken
 • De inrichting van een EF vriendelijke klas

MODULE #4

De leerkracht als EF coach

Deze module is er om je te helpen te leren de EF in te zetten en in dialoog te gaan met de ouders en de kinderen rond EF.

 • hoe jij het goede voorbeeld moet geven
 • hoe je de EF kunt inbouwen in de beoordeling van je leerlingen
 • samenwerking tussen ouders en leerkrachten

MODULE 5

Buitengewoon speciaal

Deze module is toegewijd aan het buitengewoon onderwijs. Aandacht voor onder meer kinderen met ASS en ADHD.

 • De rol van EF bij kinderen met een stoornis
 • Het bevorderen van de EF bij kinderen met een stoornis

START VANDAAG MET DE ONLINE TRAINING 'EXECUTIEVE FUNCTIES IN DE KLAS'

Academy_overzicht cursussen (5)
 • Je weet welke executieve functies er zijn
 • Je weet hoe je elk van deze executieve functies kunt versterken
 • Je bent in staat om aanpassingen doen in je eigen onderwijspraktijk om bij leerlingen executieve functies te versterken
 • Je kunt een plan van aanpak maken om gericht aan specifieke executieve functies bij een leerling of een groepje leerlingen te gaan werken
 • Je weet welke tools je kunt inzetten om je plan van aanpak te laten slagen
 • Je weet hoe je zwakke executieve functies kunt stimuleren.

DOE MEE

€ nog even geduld

Inclusief 21% btw. 

Betalingen.png

STAP VANDAAG IN EN KRIJG OOK...

BONUS 1

8 weken programma

Je ontvangt een extra module in je Zonnekind Academy om in 8 weken in jouw klas concreet met de executieve functies aan de slag te gaan.

(t.w.v € 58,-)

VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe werkt een online Academy?

Van zodra je je inschrijving en betaling voltooit hebt, krijg je automatisch een mail toegestuurd met daarin je login gegevens en een paswoord.

Je surft naar www.tzonnekindacademy.com, je logt in en je hebt onmiddellijk toegang tot je volledige opleiding (tenzij het anders aangegeven staat). 

Je doorloopt op je tempo de verschillende modules en lessen.

De werkdocumenten zijn in pdf formaat dus deze kan je eenvoudig printen en gebruiken.

Je voltooit de cursus binnen de tijd die jij wenst. Het kan wel eens gebeuren dat we je een mailtje sturen om je aan te moedigen als we merken dat er een langere periode inactiviteit is geweest.

Ik heb het nu te druk, moet ik dan wel meedoen?
Ja, heel makkelijk zelfs, omdat je het op je eigen moment, in je eigen tempo volgt. Op de plek(ken) die jij prettig vindt. Daarnaast is iedere ,odule  onderverdeeld in verschillende lessen waardoor je de les ook in delen kunt volgen. Op je tablet, telefoon of computer. 
Is deze online training alleen voor leerkrachten?

De online training kan ook gevolgd worden bijvoorbeeld zorgcoördinatoren, onderwijsassistenten, orthopegagogen, logopedisten enz.

Twijfel je of deze training mogelijks iets voor jou is? Stuur ons dan een mailtje en dan kijken we of deze online training voor jou een meerwaarde kan hebben.

Wat als ik een volgende training aankoop?

Bij elke nieuwe aankoop van een training of masterclass wordt deze toegevoegd aan je persoonlijke Zonnekind Academy. Waarvoor enkel jij een login en paswoord hebt ontvangen.

Na ontvangst van je betaling, wordt de training of masterclass onmiddellijk aan je Zonnekind Academy toegevoegd. Je hoeft dus geen dagen te wachten om te mogen starten.

Je kan er meteen invliegen.

Komen alle lessen ineens vrij?
Ja. Je krijgt direct toegang tot alle lessen. Zodat je ook echt op jouw tempo kunt werken. De een doet het in 2 weken en de ander in 2 jaar en alles daar tussenin. Iedere les bevat video’s, opdrachten en een werkboek waarmee je aan de slag kunt op je eigen plek in je eigen tempo.
 
Heb je je echter ingeschreven voor een startup training, dan zal je Academy "leeg" zijn aan het begin. De Academy zal systematisch aangevuld worden met beeld en werkmaterialen.
 
Wanneer je eenmaal hebt deelgenomen aan de onlinetraining ‘Executieve functies in de klas’, heb je in principe jouw hele leven toegang tot de lessen. Je kunt dus ook een jaar later alles nog eens terug kijken. Mochten er op een later moment nieuwe onderdelen bijkomen dan krijg je daar ook toegang toe.
 
Krijg ik een certificaat?
Dat kan zeker!
Hiervoor dien je minstens 50% van de reflectievragen te beantwoorden en te uploaden in je Academy voor nazicht door één van je trainers. Voorts dien je ook de eindoefening te maken.
 
Zij kijken je opdrachten na en beoordelen dan of je in aanmerking komt voor een certificaat. Uiteraard ontvang je ook persoonlijke feedback over je opdrachten.
 

HEB JE NOG VRAGEN? MAIL ONS GERUST

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
DISCLAIMER: We stellen al onze trainingen en materialen met heel veel liefde en aandacht samen Speciaal voor jou. Dat jij deze kunt gaan inzetten in het dagelijkse leven en het hopelijk een leerrijke ervaring vindt. De resultaten van een training zijn geheel afhankelijk van jouw inzet, jouw capaciteiten, waar je staat in jouw leven en niet te vergeten jouw intentie om het beste uit jezelf en je leven/klas/kind/omgeving te halen. Wij zijn hier om jou de beste tools, formules en strategieën te geven om jou daar te brengen waar jij naartoe wil maar uiteindelijk zijn dit alleen maar handvatten. JIJ moet ze gaan gebruiken en vertalen naar jouw omgeving om de resultaten te behalen. Want wat heb je aan mooie hardloopschoenen als je van plan bent om op de bank te blijven hangen? Wees je bewust dat niets op deze pagina of welke van onze websites en e-mails dan ook resultaten beloven of garanderen. Veel succes!

© 2021 't Zonnekind | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring