Voor ouders die hun faalangstig kind beter willen begrijpen

Ontmasker faalangst en begeleid jouw kind naar meer zelfvertrouwen en meer plezier in het leven

HERKENBAAR VOOR JOU?

 • Heeft je kind regelmatig buikpijn?
 • Spreekt je kind negatief over zichzelf?
 • Hoor je je kind vaak zeggen 'Ik kan het niet', 'Ik ben nergens goed voor', of 'Ik ben niet goed genoeg'?
 • Is je kind bang om fouten te maken?
 • Heeft je kind soms last van concentratieproblemen?

Heb je een aantal keren 'ja' geantwoord op de bovenstaande vragen?
Dan heeft je kind waarschijnlijk faalangst.

Voor het ene kind is het leuk en fijn op school maar er zijn ook kinderen die niet met plezier naar school gaan. En dat is niet omdat ze gepest worden of het niet leuk vinden op school. Het komt omdat ze faalangst hebben.

Faalangst is een vorm van angst. Angst is een emotie die heel wat in kind kan losmaken of vastzetten. Het kind is bang om te falen; bang om fouten te maken. ​En die faalangst kan heel verlammend en belemmerend werken. Het heeft een nefaste impact op het zelfbeeld van het kind. Het kind overtuigd zichzelf ervan dat het niets kan en niets waard is.

Faalangst groeit er niet uit naarmate een kind ouder wordt. Faalangst wordt vaak alleen maar erger. Er zijn echter ook kinderen die onder de radar blijven omdat ze heel goede punten halen maar geloof me, ook bij hen kan er faalangst spelen.

WIL JE NIET ALLEEN JE FAALANGSTIG KIND BETER BEGRIJPEN MAAR OOK ONDERSTEUNEN? Dan is de online cursus 'Faalangst bij mijn kind?!' echt iets voor jou!

Faalangst is verlammend en haalt het zelfbeeld en zelfvertrouwen van een kind onderuit. Het kind denk negatief over zichzelf en soms uit het deze gedachten ook: "Ik ben niet goed genoeg", "Ik kan het niet"; "Ik ben niets waard"; "Ze gaan me vast uitlachen" enz. En ik stel helaas vast dat zelfs kinderen in de kleuterklas al symptomen van faalangst vertonen.

Hoe weet je nou dat jou kind faalangst heeft? Waar merk je dat aan, behalve dat je kind regelmatig laat weten niet naar school te willen of moeite heeft met huiswerk maken. Er zijn bepaalde kenmerken voor faalangst. Deze kenmerken leer je in de cursus 'Faalangst bij mijn kind?!'.

Je ontdekt ook hoe je jouw kind het best kunt ondersteunen als het met faalangst kampt. Wat zijn met andere woorden de do's en don'ts. Het is heel belangrijk hoe jij als volwassene met de faalangst van jouw kind omgaat. Soms bedoelen we dingen wel goed, maar duwen we het kind verder in zijn/haar faalangst. De cursus geeft je de tools om onmiddellijk mee aan de slag te gaan om jouw kind met faalangst niet alleen beter te begrijpen maar ook te ondersteunen zodat het zich naar zijn/haar volle potentieel kan ontwikkelen.

"Help ze op weg om vertrouwen op te doen"

"Ik onthoud vooral: kijk achter het gedrag, zet in op het negatieve zelfbeeld/gebrek aan zelfvertrouwen, geef bij weerstand keuzes want die bieden zekerheid en veiligheid..."

"Hoe je door kleine zaken te veranderen kan werken rond faalangst"

"Door kleine aanpassingen te doen, verkrijg je vele voordelen voor de kinderen met faalangst maar ook voor alle andere kinderen in het algemeen."

WAT JOUW PERSOONLIJKE ZONNEKIND ACADEMY TE BIEDEN HEEFT

Je krijgt na betaling onmiddellijk toegang tot je Academy en je kunt dus meteen aan de slag gaan.

 • Online leeromgeving

  Na je inschrijving ontvang je een mail met je login en paswoord. Deze geven je onmiddellijk toegang tot je persoonlijke Zonnekind Academy.

  Je cursus staat klaar dus je kan meteen aan de slag gaan.

  Je bepaalt zelf je studietempo. Geen stress want je behoudt levenslang toegang tot je Academy.

  Als er updates zijn van de video's, het werkboek of de documenten dan wordt dit automatisch en gratis aan je Academy toegevoegd. We brengen je hiervan op de hoogte via email.

 • Video's

  Deze masterclass 'Faalangst bij mijn kind?!' bestaat uit een Welkomstvideo en daarnaast ook 10 lessen. Deze lessen zijn goed voor ruim 120 minuten kijkmateriaal.

 • Werkboek

  Bij deze masterclass hoort een werkboek dat je in je Zonnekind Academy kunt downloaden.

  We raden je aan dit werkboek ook af te drukken. 

  In het werkboek vind je bijkomende interessante informatie en tips rond faalangst. 

  Het werkboek bevat ook een checklist en creatieve ideeën om mee aan de slag te gaan thuis samen met je kind.

Even Voorstellen Ik ben...Vanessa Lauwers | Kind & Jongerencoach | Faalangst Coach

Enthousiastelinge, unicornbeliever en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten.

De afgelopen 15 jaar heb ik de kans gehad om meer dan 900 professionals (profit en non-profit sector) te mogen trainen en nieuwe inzichten te geven in onder meer de belevingswereld van het kind.

Mijn inspiratie haal ik uit de meer dan 150 kinderen die de afgelopen vier jaren persoonlijke coaching kregen op een training volgde. Als trotse trainer binnen het Zitdazo-team en licentiehouder van het 'Friends Resilience' programma, wil ik deze unieke kennis en ervaring delen met anderen. Omdat we samen kinderen met faalangst de ondersteuning kunnen geven die ze verdienen en zo te bloeien, groeien en zich te ontwikkelen. In de klas en daarbuiten.

Ik wil kinderen laten stralen en ervoor zorgen dat het voor hun in de klas ook leuk kan zijn. Het is uit mijn jarenlange expertise in de begeleiding van kinderen met faalangst dat ik deze training ontwikkelde. Ik wil dat leerkrachten (en andere professionals uit het onderwijs) ontdekken wat faalangst écht is en hoe je met slechts enkele kleine, simpele veranderingen voor kinderen met faalangst een groot verschil kunt maken.

Kinderen communiceren via gedrag. Soms wordt dat gedrag verkeerd geïnterpreteerd. In de praktijk moet ik dan ook vaststellen dat de signalen die wijzen op faalangst of over het hoofd worden gezien of het kind bestempeld wordt als "lastig". Geloof me: er zijn geen lastige kinderen, alleen kinderen die het lastig hebben.

Als kind en tiener kampte ik zelf met faalangst maar ik bleef steeds onder de radar hangen omdat mijn punten op school uitstekend waren maar vanbinnen, wel daar ging het niet zo goed met me. Faalangst kan heel "consumerend" zijn, het vreet al je energie op door al die negatieve gedachten die door je hoofd gaan. Vaak durf je er ook met niemand over praten uit angst (uiteraard) dat ze je gek gaan vinden.

Een 30 tal jaren later merk ik als coach dat faalangst nog steeds onder de radar blijft. Men is soms net iets te druk bezig om een of ander label te willen hangen, dat men vergeet dat heel wat symptomen ook faalangst als grondslag hebben.

Een 30 tal jaren later heb ik mijn faalangst (zo goed als, in stressy momenten durft ie de kop nog wel eens opsteken) overwonnen maar daar is heel veel persoonlijke ontwikkeling aan vooraf gegaan. Zonder en met professionele hulp.

Ik wil niet dat kinderen 10 of 20 jaren nodig hebben om hun faalangst te overwinnen. We kunnen daar heel vroeg en snel al een verschil in maken want neen, het groeit er niet uit naarmate het kind ouder wordt. Integendeel, het wordt vaak alleen maar erger.

In deze masterclass van 90 minuten vertel ik jou alles wat je als ouder moet weten over faalangst en hoe jij jouw kind met faalangst beter kunt gaan begrijpen en hoe je met het gedrag kunt omgaan. Wat jij kunt doen om je faalangstig kind te laten groeien. Wat uiteindelijk ook een positieve invloed op zijn/haar schoolresultaten zal hebben.

WAT JE TIJDENS DE CURSUS 'FAALANGST BIJ MIJN KIND?!' LEERT

Masterclass

Faalangst bij mijn kind?!

De cursus bevat 10 lessen en een werkboek. Zet je twijfels aan de kant want deze cursus geeft je een antwoord op de vragen die je over faalangst had.

We nemen je mee op avontuur doorheen de wereld van een faalangstig kind. Het is belangrijk om te begrijpen hoe een kind met faalangst denkt om zo het kind op de gepaste manier te gaan ondersteunen en te helpen om stap voor stap de faalangst te overwinnen.

Interessant voor ouders die nog niet weten of hun kind faalangst heeft alsook voor die ouders die weten dat ze een faalangstig kind in huis hebben.

Tijdens deze cursus leer je onder meer:

 • wat faalangst is
 • welke soorten faalangst er zijn
 • welke oorzaken aan de basis van faalangst liggen
 • wat de gevolgen zijn voor het kind dat faalangst heeft
 • de negatieve denkpatronen van kinderen met faalangst
 • het gebruiken van helpende gedachten
 • 16 bruikbare en onmiddellijk inzetbare handvaten om een faalangstig kind te ondersteunen en begeleiden naar meer zelfvertrouwen

Waarom je deze cursus over faalangst zou volgen?

 • Je weet wat faalangst is

  En je kan nu ook zeggen of je kind dus faalangst heeft, of niet.

 • Je weet hoe een kind met faalangst reageert en hoe jij hierop kan anticiperen

  Met de 16 bruikbare en praktische handvaten en de vele tips uit het werkboek kan je je kind met faalangst geven wat het nodig heeft.

 • Je het volste vertrouwen in jezelf hebt om je kind te ondersteunen en begeleiden op het pad naar een gelukkig en succesvol leven zonder faalangst (of toch al veel minder)

Schrijf je nu in! Na je betaling krijg je onmiddellijk toegang tot deze online cursus in je Zonnekind Academy

€ 87,-

Inclusief 21% btw.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe werkt een online Academy?

Van zodra je je inschrijving en betaling voltooit hebt, krijg je automatisch een mail toegestuurd met daarin je login gegevens en een paswoord.

Je surft naar www.tzonnekindacademy.com, je logt in en je hebt onmiddellijk toegang tot je volledige opleiding (tenzij het anders aangegeven staat). 

Je doorloopt op je tempo de verschillende modules en lessen.

De werkdocumenten zijn in pdf formaat dus deze kan je eenvoudig printen en gebruiken.

Je voltooit de cursus binnen de tijd die jij wenst. Het kan wel eens gebeuren dat we je een mailtje sturen om je aan te moedigen als we merken dat er een langere periode inactiviteit is geweest.

Ik heb het nu al zo druk, kan ik dit wel combineren met mijn werk en gezin?
Ja, heel makkelijk zelfs, omdat je het op je eigen moment, in je eigen tempo volgt. Op de plek(ken) die jij fijn vindt.
 
Daarnaast is iedere module onderverdeeld in verschillende lessen waardoor je deze ook in delen kunt volgen. Op je tablet, telefoon of computer.
 
Stel je voor dat je lekker in je hangmat in het zonnetje wijzer wordt? Of je kan gewoon in je zetel in je onesie volgen, want je moet helemaal de deur niet uit.
 
Is deze masterclass alleen voor ouders?

Je kan deze masterclass over faalangst bij kinderen ook volgen als je onderwijsprofessional bent.

De online training geeft de nodige inzichten in wat faalangst is en hoe je kinderen kunt ondersteunen en ervoor zorgen dat faalangst binnen een thuissituatie.

Voor onderwijsprofessionals verwijzen we graag naar de online training 'Faalangst in de klas.'

Ik ben niet zo'n studeertype; is het dan wel iets voor mij?
Absoluut. Veel van wat ik je leer over faalangst komt in de vorm van video’s en voorbeelden. Praktijk en theorie gecombineerd.
 
Je zit dus niet de hele tijd met je neus in de boeken. Het werkboek is om er je te helpen met de gegevens aan de slag te gaan.
 
Krijg ik een certificaat?
Dat kan zeker!
 
Hiervoor dien je minstens 50% van de Reflectievragen beantwoord hebben en geüpload hebben in je Zonnekind Academy. Ook de eindoefening moet je maken en insturen.
 
Wij kijken de gemaakte opdrachten na en beoordelen dan of je in aanmerking komt voor een certificaat. Uiteraard ontvang je ook persoonlijke feedback over je opdrachten.
 
Wat als ik een volgende training aankoop?

Bij elke nieuwe aankoop van een training of masterclass wordt deze toegevoegd aan je persoonlijke Zonnekind Academy. Waarvoor enkel jij een login en paswoord hebt ontvangen.

Na ontvangst van je betaling, wordt de training of masterclass onmiddellijk aan je Zonnekind Academy toegevoegd. Je hoeft dus geen dagen te wachten om te mogen starten.

Je kan er meteen invliegen.

Geef je ook 1 op 1 begeleiding?

Bij deze masterclass hoort geen persoonlijke 1 op 1 begeleiding. 

Uiteraard kan je daar wel steeds beroep op doen mocht je nood hebben aan persoonlijke ondersteuning voor jezelf, je kind en/of je gezin.

Je stuurt ons dan een mail op welkom@tzonnekind.com.

Wat heb ik nodig om deze training te volgen?

Met elk toestel, of het nu een pc, tablet of smartphone is, dat een internetverbinding heeft, heb je toegang tot je persoonlijke Zonnekind Academy.

Je ontvangt via mail de nodige inloggegevens en je kan onmiddellijk aan de slag.

Je hebt levenslang toegang dus je kan zo veel kijken en luisteren als je wilt.

Hoe lang blijft de cursus ter beschikking?
Wanneer je eenmaal hebt deelgenomen aan een online masterclass of training; heb je in principe jouw hele leven toegang tot de lessen. Je kunt dus ook een jaar later alles nog eens terug kijken. Mochten er op een later moment nieuwe onderdelen bijkomen dan krijg je daar ook toegang toe. Hiervan word je dan via mail op de hoogte gebracht.
 
Hoeveel uren ben ik per week bezig?

De duurtijd van de cursussen zijn niet allemaal hetzelfde. Sommige trainingen zullen meer tijd van je vragen.

Het voordeel van de online Zonnekind Academy is dat je studeert op jouw tempo en dat je beslist wanneer dat is. We kunnen natuurlijk alleen maar aanraden om zo snel mogelijk werk te maken van je cursus en er niet te veel tijd laten overgaan.

Jouw succes met de gegevens uit deze cursus wordt onder meer bepaald door je eigen studietempo maar ook of je aan de slag gaat met de reflectievragen. Je kan deze steeds ter nazicht naar ons uploaden via de Academy.

Voorts is het aan jou om in de praktijk aan de slag te gaan met datgene wat je geleerd hebt. Doe je er niets mee, tja dan kan je ook moeilijk verwachten dat er iets gaat veranderen. Wens je een positieve verandering, dan zal je er tijd moeten voornemen en aan de slag gaan.

Via de gesloten Facebookgroep kun je ook altijd je ervaringen met anderen delen en vragen stellen. Je staat er dus niet alleen voor.

WIL JIJ VOOR EENS EN ALTIJD BEGRIJPEN HOE JOUW FAALANGSTIG KIND DENKT EN WETEN WAT HET NODIG HEEFT?

Heb je vragen? Stuur ons een email

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
DISCLAIMER: We stellen al onze trainingen en materialen met heel veel liefde en aandacht samen Speciaal voor jou. Dat jij deze kunt gaan inzetten in het dagelijkse leven en het hopelijk een leerrijke ervaring vindt. De resultaten van een training zijn geheel afhankelijk van jouw inzet, jouw capaciteiten, waar je staat in jouw leven en niet te vergeten jouw intentie om het beste uit jezelf en je leven/klas/kind/omgeving te halen. Wij zijn hier om jou de beste tools, formules en strategieën te geven om jou daar te brengen waar jij naartoe wil maar uiteindelijk zijn dit alleen maar handvatten. JIJ moet ze gaan gebruiken en vertalen naar jouw omgeving om de resultaten te behalen. Want wat heb je aan mooie hardloopschoenen als je van plan bent om op de bank te blijven hangen? Wees je bewust dat niets op deze pagina of welke van onze websites en e-mails dan ook resultaten beloven of garanderen. Veel succes!

© 2021't Zonnekind | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring