Image_Faalangst in de klas

Wil jij te weten komen wat faalangst is en hoe het jouw leerlingen beïnvloedt?

Wil jij je leerlingen helpen om hun faalangst te overwinnen?

Dan is deze online cursus zeker iets voor jou!

HERKENBAAR VOOR JOU?

 • Heeft de leerling regelmatig buikpijn?
 • Breekt het zweet uit bij je leerling bij het geven van een spreekbeurt?
 • Onderpresteert je leerling bij een toets of examen?
 • Is je leerling bang om fouten te maken?
 • Heeft je leerling regelmatig concentratieproblemen?
 • Weet jij hoe je leerlingen met faalangst kunt ondersteunen dat ze van angst naar durven gaan?

De kans is groot dat je leerling faalangst heeft.

Voor heel veel leerkrachten is het soms moeilijk om in te schatten of hun leerling faalangst heeft (of niet). Vanuit mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van kinderen met faalangst is deze online training gegroeid. Omdat ik het belangrijk vind dat je als leerkracht zélf kunt inschatten of een leerling faalangst heeft en dat je de tools in handen hebt om er iets aan te doen.

BEN JE KLAAR OM JOUW LEERLINGEN MET FAALANGST TE HELPEN? Dan is de online cursus 'Faalangst in de klas' echt iets voor jou!

Tussen de 10 à 15% van de leerlingen krijgen vroeg of laat te maken met faalangst. Ook in jouw klas. Faalangst zorgt er ook vaak voor dat kinderen nog maar weinig zin in leren hebben. Voor sommigen is naar school komen zelfs een hele uitdaging: buikpijn, misselijkheid, hoofdpijn... het lichaam protesteert. Het kind weet zelf niet dat het faalangst heeft, het voelt alleen maar wat het lichaam zegt en hoe het hoofd daarop inspeelt: 'ik kan het niet', 'ik ben dom' enz.

Gedachten zie je natuurlijk niet maar het gedrag van het kind zie je wel in je klas. Jammer genoeg is dat gedrag niet altijd wat je graag wilt en mispakken we ons als volwassene hieraan. We kijken enkel naar het gedrag en vergeten dat de gevoelens en overtuigingen hieronder zitten en dat deze heel hardnekkig kunnen zijn.

Faalangst is ook hardnekkig. Het remt kinderen af om zich te ontwikkelen, en dit niet alleen op een cognitieve manier. Je hebt er dus als leerkracht heel veel belang bij om te weten hoe faalangst zich ontwikkelt en zich manifesteert in jouw klas. Zodat je je leerlingen op de juiste manier kunt ondersteunen en er kunt naar toe werken om je klas 'faalangst'proof te maken. Ook de niet faalangstige kinderen gaan hier heel veel deugd aan hebben. En ook voor jou als leerkracht ga je het gevoel hebben dat je het kind echt geholpen hebt en dat het terug meer zin gekregen heeft in school.

Aandacht besteden aan faalangst op school kan binnen elke les gebeuren. We werken op een preventieve manier: anders leren doen, denken en voelen, speelt daarbij een centrale rol.

WAT JE MAG VERWACHTEN VAN DEZE ONLINE CURSUS

Deze online cursus over faalangst is een VOLWAARDIGE OPLEIDING. Je krijgt toegang tot je persoonlijke Zonnekind Academy en daar vind je alle video's en werkboek om mee aan de slag te gaan.

Goed voor 6 uren studiemateriaal. Daarbovenop komt nog de tijd die je nodig hebt voor de praktijkkant van deze cursus. Jouw tijdsinvestering in deze opleiding is gemiddeld 10 uren. Het voordeel is dat je dit gespreid en op jouw tempo kan doen. Je kan rustig 's avonds of in het weekend studeren.

In deze online cursus leer je onder meer wat faalangst is, hoe je het kunt herkennen (er zijn namelijk verschillende soorten faalangst), en wat je kan doen om een kind met faalangst beter te begrijpen en ondersteunen.

Je krijgt praktische tools om met faalangst om te gaan tijdens je lessen. Het doel is uiteindelijk dat iedere leerling zich fijn in de klas voelt. Het welbevinden van de leerlingen staat centraal.

ALLEEN MAAR THEORIE?

NEEN! We bieden je vast en zeker een theoretisch kader, dat kan ook niet anders maar daarnaast ga je heel veel bruikbare tips en materialen krijgen om mee in jouw klas aan de slag te gaan. Materialen die door ons werden ontwikkeld en je dus nergens anders gaat vinden.

Praktijk is heel belangrijk. Aan de hand van Reflectievragen dagen we je uit om aan de slag te gaan. Jouw antwoorden kan je uploaden in de Zonnekind Academy en je krijgt persoonlijke feedback van je trainer.

VOORWAARDEN CERTIFICAAT

Je ontvangt een deelnamecertificaat indien:

 • je ALLE Reflectievragen hebt beantwoord, ingestuurd en gecorrigeerd hebt
 • je ALLE lessen gevolgd hebt
 • je de EINDOPDRACHT maakt en inlevert. Ook hier krijg je feedback van je trainer.

DOEL VAN DE CURSUS?

Het doel wat we graag willen bereiken is dat jij als leerkracht of onderwijsprofessional niet alleen weet wat faalangst is maar dat je pro-actief kunt werken.

Dankzij de cursus ben je in staat om faalangst te herkennen en weet je wat je moet doen om het kind met faalangst te ondersteunen en te helpen.

VOOR WIE IS DEZE TRAINING?

Deze online cursus is bestemd voor leerkrachten uit het kleuter, lager en secundair onderwijs. Alsook voor andere onderwijsprofessionals zoals zorgleerkrachten, ondersteuners enzovoorts.

Twijfel je nog? Stuur gerust een mailtje met je vragen. We beantwoorden deze snel en met veel plezier.

Wat anderen zeggen

Ik was al ervaringsdeskundige, namelijk heb zelf enorme faalangst, en ben er me altijd van bewust om iedereen positief aan te moedigen. Om te laten zien dat ieder kind heel wat in zijn mars heeft. Ik weet nu ook dat het verwoorden heel belangrijk is. Je zegt dingen met de goede bedoelingen maar toch is dat niet de correcte manier. Door het verwoorden van wat je wel wil en niet wat je niet wil, hebben we al doorbraken gehad met kinderen waarbij het negatieve gedrag bleef aanhouden.

Het zelf aan de slag moeten gaan na een module is super want dan moet je wel direct eraan beginnen en anders schuif je het op de lange baan en verlies je belangrijke info. Het is een cursus waar alles inzit, hij is laagdrempelig, duidelijk en je voelt dat jij er helemaal van doordrongen bent en dat werkt aanstekelijk.

Britt - Deelneemster 

SAMENSTELLING VAN DE ONLINE CURSUS 'FAALANGST IN DE KLAS'

Na betaling krijg je onmiddellijk toegang tot je persoonlijke Zonnekind Academy. Je kan meteen aan de slag gaan.

 • Zonnekind Academy: een online leeromgeving

  Na je inschrijving ontvang je een mail met je login en paswoord. Deze geven je onmiddellijk toegang tot je persoonlijke Zonnekind Academy waarin alle materialen voor je klaar staan.

  Je bepaalt zelf je studietempo. Je behoudt levenslang toegang tot je Academy.

  Als er updates zijn van de video's, het werkboek of de documenten dan wordt dit automatisch en gratis aan je Zonnekind Academy toegevoegd. We brengen je hiervan op de hoogte via email.

 • Video's

  Jouw training is opgebouwd uit 6 modules met daarin 27 lessen. Goed voor 6 uren aan studiemateriaal.

  De video's werden live opgenomen wat het gevoel verhoogt dat je er zelf ook 'echt' bij bent. Je trainer is zelf ook in beeld om de verbinding te vergroten.

 • Reflectievragen

  De meeste lessen worden afgesloten met Reflectievragen.

  De bedoeling van deze vragen is om jou aan het werk te zetten met de gegevens die je net geleerd hebt.

  Je kan je antwoorden of praktijkervaring uploaden in de Zonnekind Academy. Jouw trainer geeft je hierover snel persoonlijk feedback.

 • Vooruitgang

  Meten is weten. De Academy houdt voor jou je vooruitgang met de cursus bij. 

  Nadat je een les hebt afgewerkt, kan je deze als voltooid aanduiden. Je gaat dan automatisch naar de volgende les.

  Jouw trainer houdt echter ook een oogje in het zeil en het kan dus zijn dat je eens een aanmoedigingsmailtje ontvangt om je een duwtje vooruit te geven.

  Mocht je ooit vastlopen, kan je steeds een mailtje sturen naar welkom@tzonnekind.com en helpen we je zo snel mogelijk verder.

 • Werkboek

  Bij deze online training hoort een uitgebreid werkboek van maar liefst 55 pagina's.

  Inclusief alle downloads die je in de Academy aantreft: checklisten, faalangsttestje voor leerlingen, een logboek voor de leerkracht, printables en oefeningen voor in de klas.

  Bruikbare materialen waar je onmiddellijk aan de slag mee kunt gaan!

  Opgelet: op deze materialen staat copyright. Als de training betaald en gevolgd hebt, mag je deze documenten in jouw klasomgeving gebruiken. Wenst een collega hier ook gebruik van te maken? Verwijs deze dan even door naar deze pagina 🙂

 • Deelnamecertificaat

  Van zodra je ALLE lessen gevolgd hebt, ALLE reflectievragen hebt ingestuurd en de praktische eindoefening hebt ingeleverd, krijg je het deelnamecertificaat in je mailbox.

  Jij bepaalt welke tijd je hierover doet. We kunnen alleen maar aanraden om de training binnen een korte periode af te ronden. Zo ga je het snelst resultaat behalen.

  Wij geven je alle tools en kennis rond Faalangst die je nodig hebt om mee aan de slag te gaan. Het succes ligt in jouw handen. Als je er echt mee aan de slag gaat, zul je snel een verschil bij je leerlingen merken. Doe je er verder niets mee, tja dan gaat er natuurlijk ook niets veranderen. Neem dus het heft in handen.

Even Voorstellen Ik ben...Vanessa Lauwers | Kind & Jongerencoach | Faalangst Coach | Trainer

Enthousiastelinge, unicornbeliever en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten.

De afgelopen 15 jaar heb ik de kans gehad om meer dan 900 professionals (profit en non-profit sector) te mogen trainen en nieuwe inzichten te geven in onder meer de belevingswereld van het kind.

Mijn inspiratie haal ik uit de meer dan 150 kinderen die de afgelopen vier jaren persoonlijke coaching kregen op een training volgde. Als trotse trainer binnen het Zitdazo-team en licentiehouder van het 'Friends Resilience' programma, wil ik deze unieke kennis en ervaring delen met anderen. Omdat we samen kinderen met faalangst de ondersteuning kunnen geven die ze verdienen en zo te bloeien, groeien en zich te ontwikkelen. In de klas en daarbuiten.

Ik wil kinderen laten stralen en ervoor zorgen dat het voor hun in de klas ook leuk kan zijn. Het is uit mijn jarenlange expertise in de begeleiding van kinderen met faalangst dat ik deze training ontwikkelde. Ik wil dat leerkrachten (en andere professionals uit het onderwijs) ontdekken wat faalangst écht is en hoe je met slechts enkele kleine, simpele veranderingen voor kinderen met faalangst een groot verschil kunt maken.

Kinderen communiceren via gedrag. Soms wordt dat gedrag verkeerd geïnterpreteerd. In de praktijk moet ik dan ook vaststellen dat de signalen die wijzen op faalangst of over het hoofd worden gezien of het kind bestempeld wordt als "lastig". Geloof me: er zijn geen lastige kinderen, alleen kinderen die het lastig hebben. Daarom vind ik het zo belangrijk dat jij als leerkracht weet wat faalangst is, hoe je het kan herkennen en wat je kan doen om zelf je klas 'faalangstproof' te maken.

Als leerkracht heb je wel een theoretisch kader nodig: je moet weten wat je moet doen om met faalangst om te gaan. Deze online training creëerde ik speciaal voor leerkrachten, zoals jij, die écht een verschil willen maken.

In 6 modules vertel ik jou wat je kan doen om kinderen met faalangst te (h)erkennen en hoe je aan de slag kunt in de klas om het faalangstniveau naar beneden te halen. De concrete tips in de training zijn dus eigenlijk bruikbaar voor al je leerlingen, en niet alleen die met faalangst.

Deze training geeft je een houvast als leerkracht als het op faalangst aankomt. Geen enkele andere training is zo uitgebreid en speciaal voor leerkrachten uitgediept.

Ik geef je verder ook vragenlijsten, checklists, templates en how to's en meer die je onmiddellijk in de klas kunt inzetten.

Doe mee en grijp deze kans om voor 167euro met mij deze training te doorlopen.

Een kind dat zich veilig en gezien voelt in de klas kan zijn kwaliteiten beter laten zien. Dit zal uiteindelijk leiden tot betere prestaties.

WAT JE IN DEZE ONLINE CURSUS GAAT LEREN

MODULE #1 & #2

Faalangst de verkenningsfase | Denken vanuit faalangst

In deze modules ga je onder meer ontdekken wat de noden van kinderen met faalangst zijn en hoe dat je faalangst kunt herkennen. Je leert hoe kinderen met faalangst denken en wat je kunt doen om dit denkpatroon te gaan doorbreken.

 • wat faalangst is
 • welke soorten faalangst er zijn
 • welke oorzaken aan de basis van faalangst liggen
 • wat de gevolgen zijn voor het kind dat faalangst heeft
 • de negatieve denkpatronen van kinderen met faalangst
 • het gebruiken van helpende gedachten

MODULE #2 & #3

Faalangst in de klas | Communicatie

Deze modules leren je hoe je faalangstige kinderen in je klas kunt herkennen (ook bij kleuters) en welke gedragspatronen kinderen met faalangst kunnen uiten. Bovendien ontdek je hoe je faalangst kunt voorkomen (preventie) en hoe je met ouders over de faalangst van hun kind kunt praten.

 • Observatie en faalangst herkennen
 • Gedragspatronen bij kinderen met faalangst
 • Het voorkomen van faalangst door een preventief schoolklimaat
 • Feedback geven: maken of kraken
 • Praten met ouders over faalangst

MODULE #5 & #6

De aanpak van faalangst in de klas

In deze modules krijg je concrete en toepasbare handvatten en tools om in je klas mee aan de slag te gaan om je klas 'faalangst' proof te maken.

 • Ondersteuningsbehoeften voor kinderen met faalangst
 • Positieve feedback
 • Het belang van ontspanning
 • Oefening baart kunst
Wat anderen zeggen

Ik wist wel dat faalangst bestond maar daar bleef het ook bij. Echte achtergrondinformatie of concrete tips om actie te ondernemen had ik niet. Ik weet nu hoe ik rond faalangst kan werken in de klas, hoe ik moet observeren en vervolgens actie kan ondernemen. Ik had veel aan de reflectievragen zodat ik ging nadenken over de lessen. Ik kon het ook onmiddellijk toepassen op de klassituatie. Ik heb gezorgd voor een positiever klasklimaat waarbij de kinderen meer mij in vertrouwen nemen. Dit door algemeen de nadruk te leggen op mogen fouten maken en groeigerichte mindset/positieve gedachten. Ik ben heel blij dat ik deze gevolgd heb. Het was heel interessant en leerrijk. Bedankt om de kennis en materialen te delen. Ik gebruik het zeker verder!

- Shari

Wat anderen zeggen

Ik beschikte enkel over de basiskennis en wat je zelf kent uit ervaring. De kunst is nu natuurlijk om dit nu zelf praktisch en creatief om te zetten in de hulpverlening, maar ik heb het gevoel dat ik wel beschik over de nodige handvaten en kennis.

Je voelt dat deze training gegeven wordt door iemand die heel veel ervaring heeft rond deze materie en vanuit haar hart training geeft. En je kan er nadien zoveel kinderen mee helpen. De training is heel uitgebreid theorie, met heel veel praktisch en creatief toepasbare tips.

-Birgit

 

Schrijf je nu in ! Na betaling krijg je onmiddellijk toegang tot je cursus in de Zonnekind Academy

197€

Inclusief 21% btw. Prijs exclusief btw is 162,81€.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe werkt een online Academy?

Van zodra je je inschrijving en betaling voltooit hebt, krijg je automatisch een mail toegestuurd met daarin je login gegevens en een paswoord.

Je surft naar www.tzonnekindacademy.com, je logt in en je hebt onmiddellijk toegang tot je volledige opleiding (tenzij het anders aangegeven staat). 

Je doorloopt op je tempo de verschillende modules en lessen.

De werkdocumenten zijn in pdf formaat dus deze kan je eenvoudig printen en gebruiken.

Je voltooit de cursus binnen de tijd die jij wenst. Het kan wel eens gebeuren dat we je een mailtje sturen om je aan te moedigen als we merken dat er een langere periode inactiviteit is geweest.

Ik heb het nu te druk, moet ik dan wel meedoen?
Ja, heel makkelijk zelfs, omdat je het op je eigen moment, in je eigen tempo volgt. Op de plek(ken) die jij prettig vindt. Daarnaast is iedere module onderverdeeld in verschillende lessen waardoor je de cursus ook in delen kunt volgen. Op je tablet, telefoon of computer.
Is deze online training alleen voor leerkrachten?

Je kan deze online training over faalangst ook volgen als je een andere professional bent binnen het onderwijsnet: zorgleerkracht, zorgcoördinator, ondersteuner enz. 

Ben je kindercoach of een andere professional die met kinderen werkt; ook dan kan deze training interessant voor je zijn. Neem gerust even met ons contact op om te kijken of de training aan je verwachtingen zal voldoen.

De online training geeft de nodige inzichten in wat faalangst is en hoe je kinderen kunt ondersteunen en ervoor zorgen dat faalangst in een klasomgeving tot een minimum kan herleid worden.

IS het alleen maar theorie?

Neen helemaal niet! Veel van wat ik je leer over faalangst komt in de vorm van video's en voorbeelden. Praktijk en theorie gecombineerd, en heel toepasbaar door het werkboek dat bij deze training hoort. Ook de reflectievragen zijn er om je te helpen het geleerde in de praktijk te zetten.

Wat als ik een volgende training aankoop?

Bij elke nieuwe aankoop van een training of masterclass wordt deze toegevoegd aan je persoonlijke Zonnekind Academy. Waarvoor enkel jij een login en paswoord hebt ontvangen.

Na ontvangst van je betaling, wordt de training of masterclass onmiddellijk aan je Zonnekind Academy toegevoegd. Je hoeft dus geen dagen te wachten om te mogen starten.

Je kan er meteen invliegen.

Geef je ook 1 op 1 begeleiding?

Bij deze training hoort geen persoonlijke 1 op 1 begeleiding. Indien je hier nood aan hebt; neem dan contact met ons op via welkom@tzonnekind.com

Wat heb ik nodig om deze training te volgen?

Je hebt een pc nodig (smartphone werkt ook, maar je haalt er het meeste uit als je met een pc werkt) en een internet verbinding.

Je ontvangt via mail de nodige inloggegevens en daarmee heb je toegang tot je eigen online Zonnekind Academy. Je hebt levenslang toegang dus je kan zo veel kijken en luisteren als je wilt.

Komen alle lessen ineens vrij?

Ja; tenzij anders aangegeven. 

Bij startup opleidingen starten we gewoonlijk wel van een "lege" Academy en wordt deze systematisch aangevuld met les en werkmateriaal.

Nornaal gezien krijg je direct toegang tot alle lessen. Zodat je ook echt op jouw tempo kunt werken. De een doet het in 2 weken en de ander in 2 jaar en alles daar tussenin. Iedere les bevat video’s, reflectievragen en je hebt ook een werkboek waarmee je aan de slag kunt op je eigen plek in je eigen tempo.

WIL JIJ EEN VERSCHIL MAKEN VOOR JE LEERLINGEN EN ZE FAALANGST BESPAREN?

Heb je vragen? Email ons gerust

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
DISCLAIMER: We stellen al onze trainingen en materialen met heel veel liefde en aandacht samen Speciaal voor jou. Dat jij deze kunt gaan inzetten in het dagelijkse leven en het hopelijk een leerrijke ervaring vindt. De resultaten van een training zijn geheel afhankelijk van jouw inzet, jouw capaciteiten, waar je staat in jouw leven en niet te vergeten jouw intentie om het beste uit jezelf en je leven/klas/kind/omgeving te halen. Wij zijn hier om jou de beste tools, formules en strategieën te geven om jou daar te brengen waar jij naartoe wil maar uiteindelijk zijn dit alleen maar handvatten. JIJ moet ze gaan gebruiken en vertalen naar jouw omgeving om de resultaten te behalen. Want wat heb je aan mooie hardloopschoenen als je van plan bent om op de bank te blijven hangen? Wees je bewust dat niets op deze pagina of welke van onze websites en e-mails dan ook resultaten beloven of garanderen. Veel succes!

© 2021 't Zonnekind | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring