Nieuw vanaf 2022 - Inschrijven reeds mogelijk Workshops Schatgravers

Ontdek hoe je kinderen weer kunt laten stralen

Vanaf februari 2022 kun jij in het Zonnekind Huis workshops volgen rond Schatgravers.

Droom jij ook van een wereld  waarin kinderen, jongeren maar ook volwassenen echt contact met elkaar hebben en die met fonkelende ogen de wereld om zich heen bekijken? Dan zijn de Schatgravers workshops echt iets voor jou!

Eén van de succesvolle ingrediënten van het Schatgravers spel is dat het licht en luchtig voelt en tegelijkertijd de prachtigste open gesprekken en inzichten schenkt. Het spel is vrij van competitie en dat houdt de sfeer open en vriendelijk. De speelwijze is eenvoudig en inhoudelijk spreekt Schatgravers zowel kinderen, jongeren als volwassen aan. Het spel kan daardoor ingezet worden in de klas, tijdens ondersteuningen of coachsessies.

Je zult tijdens het spelen merken dat dit spel het zelfvertrouwen van het kind versterkt, je verbindt met de andere spelers en dat je meer oog krijgt voor klein geluk.

De workshops zijn bewust opgedeeld in verschillende 'levels'. Je begint bij het begin en dat het Essentials level. Hier maak je kennis met de basisspelvorm. Beginnen bij het begin!

De workshops zijn bedoeld voor (onderwijs) professionals die vertrouwd willen worden met Schatgravers. Ik deel met plezier en veel enthousiasme de verschillende spelvormen die je in je klas, groep of coachpraktijk kunt inzetten.

De workshops vinden plaats in een groep van max. 10 deelnemers zo blijft het fijn voor iedereen. Je gaat zelf ook spelen en ervaren en creatief aan de slag gaan.

Speciale aanbieding

Als je je inschrijft voor de 4 workshops betaal je slechts 200€ i.p.v. 240€. Exclusief het kaartspel (optioneel, 35€)

Essentials Level

DE basisworkshop om Schatgravers onder de knie te krijgen. Je maakt kennis met het spel. Je gaat het zelf spelen en ervaren samen met de andere deelnemers. We gaan ook creatief aan de slag en elke deelnemer maakt zijn/haar eigen spelbord dat je meeneemt naar huis/klas/praktijk.

Wanneer: Woensdag 9/2/2022
Van 14u30 tot 17u30
Locatie: Zonnekind Huis (Tremelo)
Prijs: 60€ Inbegrepen 21% BTW, drank en iets lekkers, creatief materiaal. Optioneel: 35€ Schatgravers Spel.


Opgelet: je hebt het kaartspel Schatgravers nodig tijdens de workshop dus als je het nog niet in je bezit is, kan je dit bijbestellen bij je inschrijving en je ontvangt het spel op de dag van de workshop.

Magic Level

Nu je de basiswerkvorm onder de knie hebt kun je verder gaan met het ontdekken van talloze andere werkvormen die er zijn. En dat is exact wat we tijdens deze workshop op een creatieve manier gaan doen: 10 andere werkvormen ontdekken. Die jij achteraf kunt inzetten in je klas/groep/praktijk.

Wanneer: Woensdag 9/3/2022
Van 14u30 tot 17u30
Locatie: Zonnekind Huis (Tremelo)
Prijs: 60€ Inbegrepen 21% BTW, drank & iets lekkers, creatief materiaal

Opgelet: om aan deze workshop deel te kunnen nemen is het vereist dat je het Essentials Level gevolgd hebt.

Rainbow Level

Veel kinderen zijn gek op de regenboog. Je leert hoe je kinderen hun verbeeldingskracht kunt laten inzetten en voor de creatief aangelegde kinderen is het fijn om de regenboog te maken. Je ontdekt hoe je met regenbooggedachten aan de slag kunt gaan en welk magische resultaten dit oplevert.

Wanneer: Woensdag 20/04/2022
Van 14u30 tot 17u30
Locatie: Zonnekind Huis (Tremelo)
Prijs: 60€ Inbegrepen 21% BTW, drank & iets lekkers, creatief materiaal

Opgelet: om aan deze workshop te kunnen deelnemen is het vereist dat je het Essentials level gevolgd hebt.

Beyond The Stars Level

Met Schatgravers kan je zoveel kanten uit. In deze workshop ontdek je hoe je thematisch kunt werken met het spel. Sinterklaas of Kerstmis of thema's zoals pesten en faalangst. Rond al deze thema's kan je spelen en (creatief) werken met de bedoeling dat het kind zich weer wat beter leert kennen.

Wanneer: Woensdag 18/05/2022
Van 14u30 tot 17u30
Locatie: Zonnekind Huis
Prijs: 60€ Inbegrepen 21% BTW, drank en iets lekkers, creatief materiaal

Opgelet: om aan deze workshop te kunnen deelnemen is het vereist dat je het Essentials level gevolgd hebt.

profielfoto2

Wie is jouw Schatgravers Trainer? Vanessa Lauwers | Kind & Jongerencoach | Trainer en zaakvoerder 't Zonnekind

Enthousiastelinge, unicornbeliever en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten.

De afgelopen 15 jaar heb ik de kans gehad om meer dan 1.000 professionals (profit en non-profit sector) te mogen trainen en nieuwe inzichten te geven in onder meer de belevingswereld van het kind. Mijn inspiratie haal ik uit de ruim 500 kinderen die de afgelopen vijf jaren persoonlijke coaching kregen of een training volgde. 

Ik wil kinderen laten stralen en ervoor zorgen dat het voor hun thuis en in de klas ook leuk kan zijn.

In mijn coachpraktijk werk ik al ruim een 5 tal jaren met Schatgravers en met schitterende resultaten. Het stelt me nooit teleur. In oktober 2021 werd ik officieel licentietrainer van Schatgravers. Ik ben zo blij dat ik deze superfantastische methodiek met andere professionals mag delen. Tijdens de workshops gaan we interactief aan de slag met het kaartspel en ga je zelf ontdekken welke magie het spel uitoefent. Verder gaan we ook heerlijk creatief bezig zijn. Een namiddagje verwennerij voor jezelf want we bieden je graag ook een (fris of warm) drankje aan en iets lekkers, meestal zoet soms ook gezond. Je knutselwerk neem je mee naar huis/klas/praktijk.