Academy_zelfvertrouwen

Wil je het zelfvertrouwen bij kinderen stimuleren?

Wil jij kinderen leren hoe ze een positiever zelfbeeld over zichzelf kunnen ontwikkelen??

Dan is deze online cursus zeker iets voor jou!

HERKENBAAR VOOR JOU?

 • Wil je kinderen meer laten geloven in zichzelf?
 • Wil je kinderen aanmoedigen om nieuwe dingen te durven uitproberen?
 • Wil je kinderen meer plezier laten hebben in het leven?

Heb je minstens één keertje 'ja' op bovenstaande vragen geantwoord? Dan kan je vast en zeker verder lezen. De online cursus 'Zelfvertrouwen bij kinderen' zal je hierbij helpen.

BEN JE KLAAR OM KINDEREN HUN ZELFVERTROUWEN TE BOOSTEN? Dan is de online cursus 'Zelfvertrouwen bij kinderen' echt iets voor jou!

Met deze online cursus 'Zelfvertrouwen bij kinderen' leer je hoe je kinderen kunt begeleiden naar een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Je maakt kennis met een aantal creatieve werkvormen die je kunt inzetten om het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten. In het werkboek vind je leuke werkblaadjes om samen met de kinderen aan de slag te gaan. Ook krijg je heel wat praktisch bruikbare materialen aangereikt om thuis of in je klas te gaan inzetten.

Verwacht geen ellenlange theorieën. Ik leg de dingen eenvoudig uit, zodat je er concreet mee aan de slag kan. Het werkboek is er ter ondersteuning zodat je de theorie nog beter in praktijk kunt omzetten.

VOOR WIE IS DEZE TRAINING?

Deze online cursus is bedoeld voor:

 • ouders en leerkrachten die zich zorgen maken om kinderen die onzeker zijn en daar iets aan willen doen.
 • ouders en leerkrachten die bereid zijn om naar zichzelf te kijken.

Twijfel je nog? Stuur gerust een mailtje met je vragen. We beantwoorden deze snel en met veel plezier.

Wat anderen zeggen

"Ik vond de andere cursussen al interessant maar deze vond ik veruit de beste. De metafoor van de boom gaat me nog heel lang bijblijven en ik heb al ideetjes hoe ik dit kan gaan toepassen.

- Nikita

ONLINE CURSUS 'ZELFVERTROUWEN BIJ KINDEREN'

Na betaling krijg je onmiddellijk toegang tot je persoonlijke Zonnekind Academy. Je kan meteen aan de slag gaan.

 • Zonnekind Academy: een online leeromgeving

  Na je inschrijving ontvang je een mail met je login en paswoord. Deze geven je onmiddellijk toegang tot je persoonlijke Zonnekind Academy waarin alle materialen voor je klaar staan.

  Je bepaalt zelf je studietempo. Je behoudt levenslang toegang tot je Academy.

  Als er updates zijn van de video's, het werkboek of de documenten dan wordt dit automatisch en gratis aan je Zonnekind Academy toegevoegd. We brengen je hiervan op de hoogte via email.

 • Video's

  Jouw training is opgebouwd uit 11 modules. Goed voor meer dan 90 minuten beeldmateriaal.

  De video's werden live opgenomen wat het gevoel verhoogt dat je er zelf ook 'echt' bij bent. Je trainer is zelf ook in beeld om de verbinding te vergroten.

 • Reflectievragen

  De bedoeling van de Reflectievragen is om je aan het werk te zetten met de gegevens die je geleerd hebt.

  Je kan je antwoorden uploaden in de Zonnekind Academy. Jouw trainer geeft je hierover snel persoonlijk feedback.

 • Vooruitgang

  Meten is weten. De Academy houdt voor jou je vooruitgang met de cursus bij. 

  Nadat je een les hebt afgewerkt, kan je deze als voltooid aanduiden. Je gaat dan automatisch naar de volgende les.

  Jouw trainer houdt echter ook een oogje in het zeil en het kan dus zijn dat je eens een aanmoedigingsmailtje ontvangt om je een duwtje vooruit te geven.

  Mocht je ooit vastlopen, kan je steeds een mailtje sturen naar welkom@tzonnekind.com en helpen we je zo snel mogelijk verder.

 • Facebook Community 'Zonnekind Academy'

  Als student van de Zonnekind Academy ontvang je een uitnodiging om toe te treden tot de gesloten Facebook groep 'Zonnekind Academy'.

  Je kan hier bijkomende vragen stellen, maar vooral is het de bedoeling dat jullie ervaringen delen en van elkaar leren.

 • Werkboek

  Bij deze online training hoort een uitgebreid werkboek van 25 pagina's met werkblaadjes en printables om mee aan de slag te gaan.

  Bruikbare materialen waar je onmiddellijk aan de slag mee kunt gaan!

 • Deelnamecertificaat

  Van zodra je ALLE modules gevolgd hebt en de Reflectievragen hebt ingestuurd, krijg je het deelnamecertificaat in je mailbox.

  Jij bepaalt welke tijd je hierover doet. We kunnen alleen maar aanraden om de training binnen een korte periode af te ronden. Zo ga je het snelst resultaat behalen.

Even Voorstellen Ik ben...Vanessa Lauwers | Kind & Jongerencoach | Faalangst Coach | Trainer

Enthousiastelinge, unicornbeliever en experte in kinderen en jongeren terug in hun kracht te zetten.

De afgelopen 15 jaar heb ik de kans gehad om meer dan 900 professionals (privé en onderwijs sector) te mogen trainen en nieuwe inzichten te geven in onder meer de belevingswereld van het kind.

Mijn inspiratie haal ik uit de meer dan 150 kinderen die de afgelopen vier jaren persoonlijke coaching kregen op een training volgde. Als trotse trainer binnen het Zitdazo-team en licentiehouder van het 'Friends Resilience' programma, wil ik deze unieke kennis en ervaring delen met anderen. Omdat we samen kinderen de ondersteuning kunnen geven die ze verdienen en zo te bloeien, groeien en zich te ontwikkelen. In de klas en daarbuiten.

Als kind & jongerencoach begeleid ik heel wat kinderen en jongeren die een negatief zelfbeeld over zichzelf hebben en leer ik hen terug meer in zichzelf te geloven en geef hun zelfvertrouwen een boost. Want soms kunnen ze het niet alleen en hebben ze een duwtje nodig in de goede richting.

Ik wil kinderen laten stralen en ervoor zorgen dat het voor hun in de klas ook leuk kan zijn. Het is uit mijn jarenlange expertise in de begeleiding van kinderen met faalangst dat ik deze training ontwikkelde. Ik wil dat leerkrachten (en andere professionals al dan niet uit het onderwijs) ontdekken hoe je met slechts enkele kleine, simpele veranderingen voor kinderen met weinig zelfvertrouwen een groot verschil kunt maken.

In 11 korte modules vertel ik jou wat je kan doen om kinderen meer zelfvertrouwen te geven. 

Een kind dat zich veilig en gezien voelt in de klas kan zijn kwaliteiten beter laten zien. Dit zal uiteindelijk leiden tot betere prestaties.

WAT JE IN DEZE ONLINE CURSUS GAAT LEREN

GESPREID OVER 11 MODULES

Zelfvertrouwen bij kinderen

Doorheen de 11 modules ga je leren hoe zelfvertrouwen tot stand komt en welke invloed zelfbeeld hier op heeft. 

Je ontdekt ook de metafoor van de boom, want uiteindelijk is het onze droom dat onze kinderen kunnen uitgroeien tot jonge volwassenen die zelfzeker zijn en sterk in hun schoenen staan.

 • welkom

  In de welkom module kom je te weten wat de cursus inhoudt, hoe je te werk moet gaan en andere praktische informatie om goed van start te gaan.

 • verkenningsfase

  De verkenningsmodule leert je wat zelfvertrouwen is, wat zelfvertrouwen te maken heeft met identiteit, eigenwaarde en zelfwaardering.

 • wat de oorzaken van weinig zelfvertrouwen zijn
 • Zelfbeeld

  In deze module leer je hoe je een laag zelfbeeld kunt herkennen en krijg je tips om het zelfbeeld van een kind op te krikken.

 • G-denken

  Het G-denken is noodzakelijk om het zelfbeeld op een positieve manier te beïnvloeden en zo ook het zelfvertrouwen een boost te geven. Het ijsbergmodel helpt je verder op weg.

 • de ontwikkeling van zelfvertrouwen

  Ik verklap je hoe zelfvertrouwen ontstaat en wat er met het zelfvertrouwen van tieners gebeurt in hun puberteit.

 • het belang van zelfvertrouwen

  Waarom hebben kinderen dat zelfvertrouwen nodig? En wanneer is te weinig zelfvertrouwen problematisch te noemen? Je ontdekt hoe je kinderen kunt ondersteunen om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

 • zelfvertrouwen als boom

  De metafoor die ik steeds gebruik als het aankomt op zelfvertrouwen. Onze kinderen zijn bomen en wij moeten ze helpen om te kunnen uitgroeien tot een grote stevige boom die heel wat wind kan vangen zonder omver geblazen te worden.

 • groeimindset

  In deze module leggen we de link tussen een groeimindset en zelfvertrouwen. Je leert het verschil tussen een fixed en groei mindset herkennen. Je krijgt 6 concrete tips voor het stimuleren van een groeimindset bij kinderen.

 • aan de slag met zelfvertrouwen

  Je krijgt een aantal creatieve ideeën/werkvormen om mee aan de slag te gaan met kinderen en/of jongeren om zo hun zelfvertrouwen een boost te geven.

 • wat nu?

  Je hebt alle modules afgewerkt van de online cursus 'Zelfvertrouwen bij kinderen'. We geven je extra toelichting over wat een volgende stap kan zijn...

Wat anderen zeggen

"Zeer boeiend, goed, duidelijk en concreet gebracht. Ik heb geleerd hoe ik achter het gedrag van kinderen kan kijken. In mijn opleiding leer ik dat het belangrijk is, maar krijg ik te weinig gericht handvatten mee van hoe ik kinderen juist meer zelfvertrouwen kan geven. Dat heb ik tijdens deze cursus wel meegekregen."

- Nathalie

START VANDAAG MET DE ONLINE CURSUS 'ZERLFVERTROUWEN BIJ KINDEREN'

Academy_zelfvertrouwen
 • Je weet wat zelfvertrouwen is
 • Je kent de oorzaken van een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen
 • Je weet hoe je een kind meer zelfvertrouwen kunt geven

Schrijf je nu in ! Na betaling krijg je onmiddellijk toegang tot je cursus in de Zonnekind Academy

€ 64,-

Inclusief 21% btw. 

Betalingen.png

VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe werkt een online Academy?

Van zodra je je inschrijving en betaling voltooit hebt, krijg je automatisch een mail toegestuurd met daarin je login gegevens en een paswoord.

Je surft naar www.tzonnekindacademy.com, je logt in en je hebt onmiddellijk toegang tot je volledige opleiding (tenzij het anders aangegeven staat). 

Je doorloopt op je tempo de verschillende modules en lessen.

De werkdocumenten zijn in pdf formaat dus deze kan je eenvoudig printen en gebruiken.

Je voltooit de cursus binnen de tijd die jij wenst. Het kan wel eens gebeuren dat we je een mailtje sturen om je aan te moedigen als we merken dat er een langere periode inactiviteit is geweest.

Ik heb het nu te druk, moet ik dan wel meedoen?
Ja, heel makkelijk zelfs, omdat je het op je eigen moment, in je eigen tempo volgt. Op de plek(ken) die jij prettig vindt. Daarnaast is iedere module onderverdeeld in verschillende lessen waardoor je de cursus ook in delen kunt volgen. Op je tablet, telefoon of computer.
Is deze online training alleen voor leerkrachten?

Je kan deze online training over faalangst ook volgen als je een andere professional bent binnen het onderwijsnet: zorgleerkracht, zorgcoördinator, ondersteuner enz. 

Ben je kindercoach of een andere professional die met kinderen werkt; ook dan kan deze training interessant voor je zijn. Neem gerust even met ons contact op om te kijken of de training aan je verwachtingen zal voldoen.

De online training geeft de nodige inzichten in wat faalangst is en hoe je kinderen kunt ondersteunen en ervoor zorgen dat faalangst in een klasomgeving tot een minimum kan herleid worden.

IS het alleen maar theorie?

Neen helemaal niet! Veel van wat ik je leer over faalangst komt in de vorm van video's en voorbeelden. Praktijk en theorie gecombineerd, en heel toepasbaar door het werkboek dat bij deze training hoort. Ook de reflectievragen zijn er om je te helpen het geleerde in de praktijk te zetten.

Wat als ik een volgende training aankoop?

Bij elke nieuwe aankoop van een training of masterclass wordt deze toegevoegd aan je persoonlijke Zonnekind Academy. Waarvoor enkel jij een login en paswoord hebt ontvangen.

Na ontvangst van je betaling, wordt de training of masterclass onmiddellijk aan je Zonnekind Academy toegevoegd. Je hoeft dus geen dagen te wachten om te mogen starten.

Je kan er meteen invliegen.

Geef je ook 1 op 1 begeleiding?

Bij deze training hoort geen persoonlijke 1 op 1 begeleiding. Indien je hier nood aan hebt; neem dan contact met ons op via welkom@tzonnekind.com

Wat heb ik nodig om deze training te volgen?

Je hebt een pc nodig (smartphone werkt ook, maar je haalt er het meeste uit als je met een pc werkt) en een internet verbinding.

Je ontvangt via mail de nodige inloggegevens en daarmee heb je toegang tot je eigen online Zonnekind Academy. Je hebt levenslang toegang dus je kan zo veel kijken en luisteren als je wilt.

Komen alle lessen ineens vrij?

Ja; tenzij anders aangegeven. 

Bij startup opleidingen starten we gewoonlijk wel van een "lege" Academy en wordt deze systematisch aangevuld met les en werkmateriaal.

Nornaal gezien krijg je direct toegang tot alle lessen. Zodat je ook echt op jouw tempo kunt werken. De een doet het in 2 weken en de ander in 2 jaar en alles daar tussenin. Iedere les bevat video’s, reflectievragen en je hebt ook een werkboek waarmee je aan de slag kunt op je eigen plek in je eigen tempo.

Heb je vragen? Email ons gerust

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
DISCLAIMER: We stellen al onze trainingen en materialen met heel veel liefde en aandacht samen Speciaal voor jou. Dat jij deze kunt gaan inzetten in het dagelijkse leven en het hopelijk een leerrijke ervaring vindt. De resultaten van een training zijn geheel afhankelijk van jouw inzet, jouw capaciteiten, waar je staat in jouw leven en niet te vergeten jouw intentie om het beste uit jezelf en je leven/klas/kind/omgeving te halen. Wij zijn hier om jou de beste tools, formules en strategieën te geven om jou daar te brengen waar jij naartoe wil maar uiteindelijk zijn dit alleen maar handvatten. JIJ moet ze gaan gebruiken en vertalen naar jouw omgeving om de resultaten te behalen. Want wat heb je aan mooie hardloopschoenen als je van plan bent om op de bank te blijven hangen? Wees je bewust dat niets op deze pagina of welke van onze websites en e-mails dan ook resultaten beloven of garanderen. Veel succes!

© 2021 't Zonnekind | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring